Krenula inicijativa za izgradnju ceste Veliki Rastovac-Viljevo koja bi spojila dvije županije

Na radnom sastanku sa županom Igorom Androvićem, u Čačincima na kojem je glavna tema bila izgradnja ceste Paušinci-Krivaja koja spaja općine Čačinci i Crnac, načelnik općine Crnac Mato Damjan pokrenuo je inicijativu za izgradnju još jedne ceste koja bi spojila dvije županije, Virovitičko-podravsku i Osječko-baranjsku kroz dva sela.

– Na sjednici Općinskog vijeća vijećnik je postavio pitanja ima li mogućnosti povezati dvije županije kroz spajanje ceste Veliki Rastovac-Viljevo. Evo, sada koristim ovu prigodu da izvidimo tu mogućnosti, ima li u daljnjoj perspektivi mogućnosti za ovaj projekt jer bi izgradnjom ove ceste bio puno brži protok i kraći put prema Osijeku. Želja mi je da vidimo o kojim bi sredstvima bila riječ i može li se to prijaviti na projekt Vlade RH Slavonija-Baranja-Srijem. Definitivno bi ova cesta donijela puno mještanima općine Crnac, ali i susjednim općinama s područja obje županije – rekao je načelnik Damjan. Župan Igor Andrović pohvalio je inicijativu općine Crnac te istaknuo:

– Prije svega nama je želja povezati sve ceste i naselja u našoj županiji i to je zapravo prioritet. No, naravno da su poveznice za susjednim županijama važne i ova inicijativa je jako dobra. Razmotrit ćemo sve mogućnosti, razgovarati s kolegom županom osječko-baranjskim Ivanom Anušićem i pokušati učiniti sve da se i taj projekt ostvari – rekao je župan Andrović.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content