Mališani iz Sedlarice dobivaju novi prostor za igru: U tijeku radovi na dječjem igralištu

Zadnje u nizu dječjih igrališta na području općine Pitomača sufinanciranih sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije ovih se dana realizira u naselju Sedlarica.

Radove izvodi tvrtka Mala Mima iz Čakovca, a vrijednost radova iznosi 286.955 kuna od kojih 150.000 kuna sufinancira ministarstvo kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice u 2020 godini. Projektnu prijavu u suradnji s Općinom izradila je tvrtka Draft.

Cilj projekta „Igrajmo se zajedno 2“ je izgradnjom i opremanjem dječjeg igrališta na površini od 660 m2 s pripadajućom opremom i sadržajima za djecu jasličke i vrtićke dobi, omogućiti siguran i funkcionalan prostor za bezbrižnu igru djece te doprinijeti sadržaju i kvaliteti života u ruralnom području.

Ovaj projekt od prioritetne je važnosti za Općinu, a nastavak je ulaganja u socijalnu infrastrukturu. Naime, proteklih godina Općina Pitomača uspješno je, uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja, fondova EU i vlastitim sredstvima, realizirala projekte koji su sličnog karaktera: „Sigurnije je na igralištu“, „Pokazalo se odličnim“, „Igrajmo se zajedno“ i drugih, kojima su izgrađena dječja igrališta u osam naselja na području općine: Grabrovnici, Otrovancu, Starom Gracu, Starogradačkom Marofu, Kladarama, Dinjevcu, Pitomači i Turnašici.

(pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content