NEPRILAGOĐENA BRZINA Vozač motocikla u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede

U četvrtak, 10. rujna oko 18:05 sati, kod nadvožnjaka u blizinu naselja Cabuna došlo je do prometne nesreće u kojoj je 61-godišnji motociklist zadobio teške tjelesne ozljede.

Nesreća se dogodila kada je 61-godišnjak upravljajući vlastitim neosiguranim motociklom kojemu je istekla registarska oznaka, koristeći zaštitnu kacigu. Dolaskom do zavoja u lijevo uslijed neprilagođene brzine kretanja motocikla sletio na zelenu površinu, pri čemu je uslijed udara o zemljanu kosinu došlo do odbacivanja vozača i motocikla te pada vozača i motocikla u odvodni kanal. 61-godišnjak je zbrinut u OB Virovitica. Protiv 61-godišnjaka podnesen je prekršajni nalog i izvješće ODO Virovitica.

Istoga dana oko 18:00 sati, 34-godišnjak, noseći na glavi zaštitnu kacigu upravljao je vlastitim motociklom slatinskih oznaka, kolnikom DC 2, od mjesta Bukovački Antunovac u smjeru mjesta Nova Bukovica, kojom prilikom se nije kretao desnom prometnom trakom, već je vozilom prešao na lijevu prometnu traku gdje je izgubio nadzor nad vozilom i sletio u lijevi putni kanal, gdje je prednjim dijelom udario u južnu kosinu putnog kanala te nastavio nekontrolirano klizanje po kanalu gdje se potom i zaustavio. Tom prilikom na motociklu je nastala materijalna šteta u iznosu od oko 10.000 kuna. U prometnoj nesreći 34-godišnjak koji je upravljao motociklom zadobio je lake tjelesne ozljede. Protiv 34-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog.

Niti jedan od vozača nije bio pod utjecajem alkohola.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content