NK Mladost i Općina Čačinci kroz projekt “Sport 4 All – Čačinci“ osigurali uvjete za bavljenje sportom djeci i mladima

Djeca i mladi u Čačincima postali su ljubitelji sportskih aktivnosti zahvaljujući besplatnim sadržajima Nogometnog kluba Mladost Čačinci. Time je ostvaren krajnji cilj projekta “Sport 4 All – Čačinci” zahavljujući kojemu su za sve dobne skupine osigurane sportske aktivnosti koje upućuju na zdrav život, a koje su u poboljšanoj sportskoj infrastrukturi vodili za to usavršeni i stručni treneri.

1 Custom

OSTANAK U SIGURNIM RUKAMA SPORTA

– Ovaj projekt ima dalekosežan utjecaj na cijelu našu zajednicu. Naime, uz nabavu opreme, rekvizita i poboljšanje sportske infrastrukture NK Mladosti organizirali smo i školu nogometa za pet dobnih uzrasta (do osam, deset, dvanaest i četrnaest godina, te juniora) te vrtićku nogometnu igraonicu i vježbaonicu na postavljenoj teretani na otvorenom. Kroz te aktivnosti pokazali smo djeci važnost bavljenja sportom, a takozvanom vježbaonicom snage i izdržljivosti na otvorenom maknuli smo fokus samo s nogometa i zainteresirali one starije, od 25 do 29 godina, za rekreaciju pod vodstvom stručnih trenera koji su se kroz projekt usavršili za provedbu sportskih i rekreativnih aktivnosti – kazao je Goran Bušljeta, predsjednik NK Mladost, naglašavajući kako će mladi i nakon ovog projekta nastaviti sudjelovati u raznim aktivnostima te ostati u sigurnim rukama sporta.

Bušljeta u tom kontekstu podsjeća kako je projekt osigurao inkluziju djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom ili poteškoćama u razvoju. Naime, upravo su te skupine uključene u sve aktivnosti na kojima su uz sportsko, fair-play ponašanje razvili osjećaje za timski rad i za svladavanje stresa, a uz koncentraciju i samokontrolu razvili su i sposobnost nenasilnog rješavanja sukoba.

Zbog toga Bušljeta ima samo riječi hvale za projekt i vjeruje kako će koncept “sport za sve” nastaviti živjeti u Čačincima punim plućima, pridonoseći razvoju zdrave zajednice i novih vrhunskih sportaša.

IMG 20200723 WA0002 Custom

SINERGIJSKO KORIŠTENJE FONDOVA EUROPSKE UNIJE

– Unatoč veličini i položaju naše općine ponovno dokazujemo kako se u Čačincima fondovi Europske unije koriste transparentno, promišljeno, ali i sinergijski – za dobrobit cijele zajednice. Stoga, dovršetkom ovog infrastrukturnog i društvenog projekta nastavljamo raditi dalje na povlačenju sredstava iz europskih fondova, bogatiji za iskustvo provođenja velikog projekta i uz bok aktivnom savezniku, NK Mladosti Čačinci – zaključuje načelnik općine Čačinci Mirko Mališ zadovoljan temeljima koje je postavio projekt “Sport 4 All – Čačinci”.

Vrijedan projekt sufinancirala Europska unija

Nogometni klub Mladost Čačinci nositelj je projekta “Sport 4 All – Čačinci“, a partner je Općina Čačinci. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Njegova ukupna vrijednost je 995.468,38 kuna, a iznos potpore Europske unije 846.148,12 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 29. ožujka 2019. do 29. rujna 2020. godine (18 mjeseci).

ESF Lenta Custom

Sadržaj članka isključiva je odgovornost NK Mladost Čačinci.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content