NK Mladost i Općina Čačinci kroz projekt “Sport 4 All – Čačinci“ osigurali uvjete za bavljenje sportom djeci i mladima

Djeca i mladi u Čačincima postali su ljubitelji sportskih aktivnosti zahvaljujući besplatnim sadržajima Nogometnog kluba Mladost Čačinci. Time je ostvaren krajnji cilj projekta “Sport 4 All – Čačinci” zahavljujući kojemu su za sve dobne skupine osigurane sportske aktivnosti koje upućuju na zdrav život, a koje su u poboljšanoj sportskoj infrastrukturi vodili za to usavršeni i stručni treneri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

OSTANAK U SIGURNIM RUKAMA SPORTA

– Ovaj projekt ima dalekosežan utjecaj na cijelu našu zajednicu. Naime, uz nabavu opreme, rekvizita i poboljšanje sportske infrastrukture NK Mladosti organizirali smo i školu nogometa za pet dobnih uzrasta (do osam, deset, dvanaest i četrnaest godina, te juniora) te vrtićku nogometnu igraonicu i vježbaonicu na postavljenoj teretani na otvorenom. Kroz te aktivnosti pokazali smo djeci važnost bavljenja sportom, a takozvanom vježbaonicom snage i izdržljivosti na otvorenom maknuli smo fokus samo s nogometa i zainteresirali one starije, od 25 do 29 godina, za rekreaciju pod vodstvom stručnih trenera koji su se kroz projekt usavršili za provedbu sportskih i rekreativnih aktivnosti – kazao je Goran Bušljeta, predsjednik NK Mladost, naglašavajući kako će mladi i nakon ovog projekta nastaviti sudjelovati u raznim aktivnostima te ostati u sigurnim rukama sporta.

Bušljeta u tom kontekstu podsjeća kako je projekt osigurao inkluziju djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom ili poteškoćama u razvoju. Naime, upravo su te skupine uključene u sve aktivnosti na kojima su uz sportsko, fair-play ponašanje razvili osjećaje za timski rad i za svladavanje stresa, a uz koncentraciju i samokontrolu razvili su i sposobnost nenasilnog rješavanja sukoba.

Zbog toga Bušljeta ima samo riječi hvale za projekt i vjeruje kako će koncept “sport za sve” nastaviti živjeti u Čačincima punim plućima, pridonoseći razvoju zdrave zajednice i novih vrhunskih sportaša.

SINERGIJSKO KORIŠTENJE FONDOVA EUROPSKE UNIJE

– Unatoč veličini i položaju naše općine ponovno dokazujemo kako se u Čačincima fondovi Europske unije koriste transparentno, promišljeno, ali i sinergijski – za dobrobit cijele zajednice. Stoga, dovršetkom ovog infrastrukturnog i društvenog projekta nastavljamo raditi dalje na povlačenju sredstava iz europskih fondova, bogatiji za iskustvo provođenja velikog projekta i uz bok aktivnom savezniku, NK Mladosti Čačinci – zaključuje načelnik općine Čačinci Mirko Mališ zadovoljan temeljima koje je postavio projekt “Sport 4 All – Čačinci”.

Vrijedan projekt sufinancirala Europska unija

Nogometni klub Mladost Čačinci nositelj je projekta “Sport 4 All – Čačinci“, a partner je Općina Čačinci. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Njegova ukupna vrijednost je 995.468,38 kuna, a iznos potpore Europske unije 846.148,12 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 29. ožujka 2019. do 29. rujna 2020. godine (18 mjeseci).

Sadržaj članka isključiva je odgovornost NK Mladost Čačinci.