Objavljeni uvjeti pod kojima vanjski korisnici mogu koristiti školske sportske dvorane

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo turizma i sporta u uputama kažu da vanjski korisnici u objekt ulaze kada nisu prisutni učenici i djelatnici škole te da se kontakt vanjskih korisnika s osobljem škole skraćuje na minimalno trajanje ako se ne može izbjeći te se provodi uz dosljedno održavanje distance od dva metra i korištenje maske za sve osobe – prenosi tportal.hr

U školskim sportskim dvoranama ne može se organizirati trening na kojem bi zajedno trenirali učenici iz različitih razrednih odijela ili učenici zajedno s drugim osobama, dok su treninzi za seniore mogući. Kod treninga učenika, zajedno mogu trenirati učenici iz istog razrednog odjela, kaže se.

Prostor treba očistiti i dezinficirati sukladno uputama HZJZ-a prije i nakon što vanjski korisnici brave u prostoru. Troškove čišćenja i dezinfekcije prostora nakon korištenja dvorane snosi vanjski korisnik, odnosno prema dogovoru s osnivačem.

Prije korištenja školske sportske dvorane nužna je suglasnost lokalnih stožera Civilne zaštite i osnivača kako bi se osiguralo provođenje protuepidemijskih mjera i korištenje dvorana prema prioritetima u slučaju možebitnog nedovoljnog kapaciteta školskih sportskih dvorana pod navedenim uvjetima.

Osiguravanje dovoljnog vremena za ovakvu upotrebu školskih sportskih dvorana pogotovo u večernjim satima tijekom radnog dana ne smije narušiti poredbu protuepidemijskih mjera tijekom nastave u školi primjerice na način da se skrate odmori, da se ukine popodnevna smjena ili sa se ne organizira početak i završetak nastave za pojedine razredne odjele u različito vrijeme, ili da se dodatno skraćuje školski sat, zaključuje se.

(tportal.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content