Od ponoći za područje VPŽ vrijede nove epidemiološke mjere: Na svadbama 50 ljudi, uz ove uvjete može biti 100

Pixabay

Od ponoći za područje Virovitičko-podravske županije vrijede nove nužne epidemiološke mjere. Na prijedlog Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, u petak je Nacionalni stožer donio odluku o uvođenju novih mjera koje se primjenjuju od danas, 14. rujna i trajat će 14 dana.

Novim mjerama i dalje stoji ograničenje od 50 osoba na svadbenim svečanostima, no iznimno može biti prisutno do 100 osoba ako se svečanost održava u prostorima u kojima se za jednu osobu koja će biti prisutna može osigurati najmanje 4 m² neto površine.

Na ostalim privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 50 osoba. Na svim društvenim i javnim okupljanjima (manifestacije, priredbe, izložbe i sl.) ograničava se broj osoba koje mogu biti prisutne na način da se za svaku prisutnu osobu mora osigurati najmanje 4 m², a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

Sahrane se održavaju uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a sućut ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom.

Dana je i preporuka zaposlenicima zdravstvenih ustanova i zaposlenicima pružatelja socijalne skrbi smještaja u sustavu socijalne skrbi da ne odlaze na stručne skupove i druge skupno organizirane oblike usavršavanja zaposlenika (kongresi, simpoziji, predavanja, radionice i sl.) te druga okupljanja na kojima je prisutan veći broj osoba.

Preporuka je i umirovljenicima da ne odlaze na organizirana putovanja te da ne sudjeluju na organiziranim okupljanjima većeg broja osoba.

(www.icv.hr)