Održana početna konferencija projekta ”More, More!”: Pomoći će udomiteljskim obiteljima

U prostorijama Gradskog muzeja Virovitica danas je (petak) održana početna konferencija projekta ”More, more!” odobrenog u sklopu poziva ”Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza 1” prema ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava. Vrijednost projekta, čiji je nositelj Centar za socijalnu skrb Virovitica, iznosi 1.425.620.60 kuna, a u cijelosti će biti financiran iz potpora Europske unije.

IMG 4183 scaled

Nakon uvodnog obraćanja gradonačelnika grada Virovitice Ivice Kirina nazočnima u projekt koji je prvenstveno usmjeren na djecu smještenu u udomiteljskim obiteljima, na udomitelje kao i na stručnjake koji rade s djecom i udomiteljskim obiteljima, pobliže je nazočne uputila ravnateljica Centra za socijalnu skrb Virovitica, Marija Bajan Prokl.

– Ovim projektom želimo doprinijeti razvoju zdravlja djece koja dolaze u udomiteljsku obitelj. Činjenica je da naša djeca prije smještaja, u pravilu, dolaze slabije tjelesne težine te sa vidljivim ili nevidljivim oštećenjima zdravlja.

Što se tiče udomitelja, želimo ih educirati da prepoznaju potrebe djeteta i kako će se oni ponašati u određenim situacijama, dok ovim našim pristupom želimo proširiti, objediniti i omogućiti stručnjacima koji rade s djecom te udomiteljskim obiteljima još odgovorniji i savjesniji pristup obavljanju posla nego li je to bilo do sada- istaknula je Marija Bajan Prokl.

IMG 4200 scaled

Putem ovog projekta razvijeno je i niz aktivnosti koje su usmjerene djeci iz udomiteljskih obitelji, ali i njihovim udomiteljima.

– Omogućeno je desetodnevno boravljenje u Crikvenici djeci i udomiteljima gdje će biti educirani o pitanju očuvanja i prepoznavanja zdravlja, dok će s druge strane djeci biti omogućeni sistematski pregledi te tjelesne aktivnosti poput plivanja i raznih sportova. Nadalje, osmišljeni su izleti brodom, izleti do kulturnih znamenitosti, putovanja u Beč i Veneciju za koje se nadamo da ćemo uspjeti ostvariti, ovisno o daljnjoj situaciji s koronavirusom.

Osmišljena je nabava za kompletnu sportsku opremu i instrumente putem naših partnera i još dosta toga. Izuzetno se veselimo projektu, uz partnere, Centrom za socijalnu skrb Požega, Sportskom zajednicom grada Virovitice, Glazbenom školom Jan Vlašymski Virovitica, Gradskim muzejom Virovitica te Hrvatskom udrugom pripovjedača ”Pričalica”, kao i kroz priručnike te snimanje animiranog filma, nadam se da ćemo uspjeti doprinijeti zacrtanom cilju- zaključila je. (www.icv.hr, mr)

element2 A3 5 1

 

more

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content