Okrugli stol “Reci NE nasilju” u povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

U povodu obilježavanja 22. rujna, Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Županijski tim za suzbijanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji i županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom organiziraju Okrugli stol “Reci NE nasilju”.

Moderatorica okruglog stola, koji će se održati u utorak, 22. rujna u 12 sati u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije je Desa Kolesarić, voditeljica tima i predsjednica udruge S.O.S. Virovitica.

U sklopu Okruglog stola održat će se brojna predavanja:

  1. Postupanje Policije u sprečavanju obiteljskog nasilja i primjena Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji, voditeljica Službe krim. policije Marija Štajdohar i pol. službenica Službe krim. policije Tanja Martinović (Policijska uprava Virovitičko-podravska)
  2. Pojedinačna procjena potreba žrtava nasilja, Jasminka Lovretić, univ. spec. iur., viša sudska savjetnica (Općinski sud Virovitica)
  3. Provedba zaštitnih mjera liječenja izrečenih u sudskom procesu i izazovi u suradnji s dionicima, Siniša Brlas prof. psihologije (Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije
  4. Pomoć i podrška žrtvama nasilja u obitelji u sustavu socijalne skrbi, Tajana Rastija, dipl.soc.radnica (Centar za socijalnu skrb Virovitica)

S obzirom na obvezu pridržavanja propisanih epidemioloških mjera i ograničen broj mjesta u dvorani u kojoj će se održati Okrugli stol, organizatori mole zainteresirane da svoj dolazak potvrde do 21. rujna u 12 sati na telefon 033 638 131.

– U slučaju većeg broja prijava za sudjelovanje na Okruglom stolu od raspoloživih kapaciteta dvorane, organizatori pridržavaju pravo ograničenja broj sudionika. Svi sudionici Okruglog stola dužni su primjenjivati mjere zaštite (uporaba zaštitne maske, dezinfekcija ruku na ulasku u dvoranu, održavanje socijalne distance i sl.) te se pridržavati i drugih uputa organizatora u cilju sprječavanja neželjenih posljedica. Molimo vas za suradnju i razumijevanje. Ostanimo odgovorni! – poručili su organizatori.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content