OPĆINA SOPJE Svečano otvorena cesta Josipovo-Kapinci duga 3.785 metara, vrijednost radova 2,9 milijuna kuna

Asfaltiranje ceste Josipovo-Kapinci započelo je 19. kolovoza, da bi danas (petak) ta cesta bila svečano otvorena. Vrijednost radova izgradnje ceste Josipovo-Kapinci u dužini 3.785 metara je 2.873.575,03 kuna. Polovinu tog iznosa financirala je Općina Sopje, a ostatak Virovitičko-podravska županija, odnosno Županijska uprava za ceste.

Na svečanom otvaranju spomenute ceste, uz mještane Josipova i Kapinaca te ostale uzvanike, nazočili su načelnik Općine Sopje Berislav Androš, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak, te saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić.

m IMG 2653

– Ovom prometnicom će se povezati dva naselja u našoj općini, Josipovo i Kapinci, što će uvelike skratiti i ubrzati prometovanje mještanima, pogotovo Josipova, ali i ostalima koji dolaze u Sopje. Ovim smo projektom, koji je jedan od najvećih u ovom mandatu, povezali sva naša naselja s asfaltiranim prometnicama. No, ovo nije kraj našim aktivnostima, jer imamo još puno projekata koje treba odraditi – rekao je, između ostalog, načelnik Androš.

Izgradnju ceste Josipovo-Kapinci pohvalili su župan Igor Andrović i saborski zastupnik Josip Đakić.

m IMG 2666

– Izuzetno mi je zadovoljstvo biti ovdje na otvorenju ove završene ceste, o kojoj ste svi vi pričali godinama, a koja je sada tu da vama olakša putovanje. Ova cesta je napravljena, prije svega, razumijevanjem načelnika Općine i ravnatelja Županijske uprave za ceste, a, evo, i mene kao župana koji smo zajedno sjeli za stol i dogovorili se da ćemo ove godine napraviti tu cestu. Svi žitelji naših općina danas, u 21. stoljeću, zaslužuju osnovnu infrastrukturu, a u koju spada i asfaltirana cesta. Čestitam načelniku Berislavu Androšu na ovom projektu i na svim ostalim projektima koje radi u općini Spoje i želim mu puno uspjeha ubuduće – istaknuo je župan Andrović.

m IMG 2675

– U današnje je vrijeme normalno da su sve ceste asfaltirane, da je i ostala infrastruktura u ovim ruralnim krajevima riješena kao u gradovima, ali, nažalost, nije svugdje tako. No, mi idemo segment po segment, kako možemo i polako ali sigurno ostvarujemo sve što smo zacrtali. Ova cesta će pomoći da brže dođete do svojih odredišta, ali će, isto tako, pomoći poljoprivrednicima da lakše dođu do svojih oranica. Nadam se da ćete, uz našu pomoć, i dalje u zajedništvu graditi infrastrukturu koja je potrebna u ovom ruralnom prostoru, kako bi život bio što ljepši, što ugodniji i što bolji – zaključio je saborski zastupnik Đakić.

m IMG 2683

Cestu je potom blagoslovio sopjanski župnik vlč. Oliver Kranjčić, a nakon posvete cestu su zajednički, presijecanjem vrpce, otvorili Josip Đakić, Vesna Bedeković, Igor Andrović i Berislav Androš. (www.icv.hr, ADF; Fotografije D. Fišli)

[g-gallery gid=”604176″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content