Općina Zdenci uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja obnovila prostor dječjeg vrtića

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća povodom Dana općine Zdenci, načelnik Tomislav Durmić i župan virovitičko-podravski Igor Andrović uz svoje zamjenika i uzvanike, obišli su prostor novouređenog dječjeg vrtića.

– Projekt za uređenje vrtića prijavili smo na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja u prvoj polovici 2020. putem kojeg nam je odobreno 180 tisuća kuna, a naknadno nam je odobreno još 60 tisuća. U prostor vrtića nije investirano još od 70-ih godina prošlog stoljeća, dakle od njegove izgradnje i to se jednostavno moralo odraditi. U cijelosti smo obnovili prostor prema najnovijim uvjetima i standardima kao bi djeca u njemu bila što sigurnija. Iz općinskog Proračuna izdvojeno je oko 200 tisuća kuna za jedan dio radova i evo danas smo presretni što naša djeca imaju jedan prekrasan prostor – rekao je Tomislav Durmić. Kako se prostor vrtića nalazi u sklopu Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, nazočna pri obilasku bila je i ravnateljica Mirjana Buneta-Knežević.

Obilazak novouredenog vrtica u Zdencima 4

– Vrtić je konačno onakav kakav djeca i zaslužuju, doista je prekrasan. Hvala načelniku Durmiću i Općini što su pokrenuli i realizirali ovaj projekt i meni je srce veliko kada dođem danas u ovaj prostor, a ne mogu niti opisati koliko su djeca sretna – rekla je Buneta Knežević. Župan Igor Andrović također je pohvalio projekt uređenja.

– Općina je pokazala koliko brine za sve svoje sumještane, pa tako i za najmlađe. Sufinanciranje vrtića jako puno znači za djecu, a posebno za roditelje i to je za svaku pohvalu. Prostor u kojem djeca borave mora biti adekvatan i siguran i zato je ovaj projekt posebno važan, posebno jer djeca u normalnim i zdravim uvjetima bolje stvaraju mogućnosti i predispozicije za daljnje obrazovanje – zaključio je Andrović. Na kraju obilaska novi prostor blagoslovio je i posvetio župnik župe Našašća svetog Križa Orahovica, velečasni Željko Strnak.

Obilazak novouredenog vrtica u Zdencima 5

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content