OPREZ! Policija najavila veliku akciju koja obuhvaća više skupina sudionika u prometu: Evo što će kontrolirati

Od početka rujna na području Policijske uprave virovitičko-podravske evidentirano je 39 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene i sedam je lako ozlijeđeno.

Sedam prometnih nesreća su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, od kojih su četiri uzrokovane samo proteklog vikenda.

Stoga će u cilju podizanja stanja sigurnosti na višu razinu policijski službenici i predstojećeg vikenda vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i nadzor sudjelovanja u prometu sudionika na mopedima, motociklima i biciklima, te svih drugih sudionika u prometu i utvrđivanje i sankcioniranje svih drugih prekršaja kojima se ugrožava sigurnost u prometu.

Osim navedenog, u petak, 25. rujna 2020. godine od 12 do 20 sati će na području Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Slatina biti provedene akcije usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i nadzor brzine kretanja vozila, odnosno nadzor i zaštitu biciklista u prometu.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content