OPREZ! Policija najavila veliku akciju koja obuhvaća više skupina sudionika u prometu: Evo što će kontrolirati

Foto: icv.hr, ilustracija

Od početka rujna na području Policijske uprave virovitičko-podravske evidentirano je 39 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene i sedam je lako ozlijeđeno.

Sedam prometnih nesreća su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, od kojih su četiri uzrokovane samo proteklog vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Stoga će u cilju podizanja stanja sigurnosti na višu razinu policijski službenici i predstojećeg vikenda vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i nadzor sudjelovanja u prometu sudionika na mopedima, motociklima i biciklima, te svih drugih sudionika u prometu i utvrđivanje i sankcioniranje svih drugih prekršaja kojima se ugrožava sigurnost u prometu.

Osim navedenog, u petak, 25. rujna 2020. godine od 12 do 20 sati će na području Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Slatina biti provedene akcije usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i nadzor brzine kretanja vozila, odnosno nadzor i zaštitu biciklista u prometu.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)