Orahovački enigmatičari osvojili četiri državne medalje: Katarina Josić briljirala

U Orašju u Bosni i Hercegovini održan je 36. SOZAH, Susreti odgonetača i zagonetača Hrvatske, točnije Državno prvenstvo enigmatičara. S obzirom na to da je domaćin bilo Orašje, natjecanje je imalo i međunarodni karakter jer su sudjelovali enigmatičari iz BiH i Srbije. Na ovom natjecanju odlične rezultate postigli su orahovački majstori enigmatike koji su kući ponijeli čak četiri odličja, zlato, dva srebra i broncu. Najuspješnija je bila Orahovčanka Katarina Josić kojoj je nakon Kraljevice, ovo bio drugi SOZAH u životu.

Katarina je u ženskoj konkurenciji osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju u kategoriji sastavljanje zagonetki, dok je odgonetanju osvojila srebro. Odličan je bio i Osječanin u dresu Enigmatske udruge Orahovica Željko Jozić koji je osvojio ukupno drugo mjesto i srebrnu medalju u sastavljanju te treće i broncu u odgonetanju. Orahovački enigmatičari nastupili su kao članovi svoje udruge te paralelno i kao sekcije enigmatičara udruge HVIDR-a Orahovica. Nastupili su još sa zapaženim rezultatima, plasiravši se u sredinu poretka, predsjednik udruge Stjepan Varaždinac i Damir Vratković.

2409enigmatika

– Ovo su vrhunski rezultati, još ako uzmemo u obzir da smo ekipno, ukupno osvojili 4. mjesto u sastavljanju gdje nam je bronca pobjegla za dva boda, a šesti smo bili i odgonetanju. Posebno bih pohvalio Katarinu Josić koja strašno napreduje i siguran sam da je pred njom velika enigmatska budućnost – kaže predsjednik Enigmatske udruge Orahovica Stjepan Varaždinac. Katarina naravno nije skidala osmijeh s lica.

– Moj drugi SOZAH i odmah zlato, naravno da sam presretna. Zahvaljujem se mom mentoru Stjepanu Varaždincu bez kojeg sve ovo ne bi bilo moguće. Moram priznati da su zadaci bili jako teški, ali zato je puno vrijedila naša dobra priprema. Naime, odradili smo niz radionica i zajedničkih rješavanja svih vrsta zagonetki, postavljali svoje i tu nam je bilo neprocjenjivo znanje i iskustvo našeg predsjednika Stjepana. Za mene je ovo bilo odlično iskustvo i ogroman motiv za nastavak bavljenja enigmatikom – rekla je Katarina Josić. Stjepan Varaždinac dodao je još jednu važnu stavku ovog natjecanja.

2409enigmatika 3 Katarina

– SOZAH je najjače državno enigmatsko natjecanje gdje dolazi krema hrvatske enigmatike, a u Orašju su bili još i najbolji iz susjedne dvije države i time je uspjeh još veći. Mi doista naporno radimo i kao udruga i kao sekcija HVIDR-e, a glavni nam je cilj popularizirati enigmatiku na ovim prostorima – zaključio je Varaždinac.

(www.icv.hr, vg)

Povezane vijesti

Skip to content