Pitomača je općina vrijednih, marljivih i radišnih ljudi: Nova osnovna škola, sportska dvorana, uređenje središta naselja, SRCE

– Mi se puno ne „hvalimo, mi radimo“ – kazuje uz osmijeh prvi čovjek Općine Pitomača Željko Grgačić. I brojni su projekti ostvareni, brojni se rade, a brojni će se raditi na području ove općine, u kojoj vole istaknuti da su „općina – vina, kruha i pjesme“. No to je i područje vrijednih, radišnih ljudi i marljivih ljudi. Vidi se to na svakom koraku, a Grgačić o svakom projektu zna sve.

O onome što se trenutno radi, ali i budućim projektima, Željko Grgačić sa suradnicima, Rajkom Stilinovićem i Davorom Deskarom, upoznao je saborsku zastupnicu Vesnu Bedeković, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Vesnu Šerepac.

– U tijeku su projekti vrijedni 266 milijuna kuna. Najznačajniji je izgradnja kanalizacijske mreže aglomeracije Pitomača za dio naselja Pitomača, Stari Gradac, Dinjevac, Grabrovnica, Otrovanec i Kladare. On je vrijedan 200 milijuna kuna. Odobren nam je projekt EAGLE, vrijedan 12,5 milijuna kuna, tu je izgradnja Centra za posjetitelje Križnica, projekt Spektar s kojim ćemo obnoviti staru osnovnu školu, bivšu pučku kuhinju. Radi se rekonstrukcija srednjetlačne plinske mreže prirodnog plina na području općine Pitomača, proširenje gospodarske zone Rakitka u Kladarama, dovršenje Doma kulture u Pitomači – gotovo u dahu nabrojat će Grgačić.

pitomaca sastanak 2
Foto: K. Toplak

No, zanimljivo je što je u planu. Istaknuli smo samo najznačajnije projekte. Tu je uređenje središta Pitomače, izgradnja sportske dvorane koja će se nalaziti kod Srednje škole Stjepana Sulimanca, ali i izgradnja nove osnovne škole, koja bi se nalazila, nedaleko navedene srednje. Time bi se stvorili uvjeti da svi osnovnoškolci idu u jednu smjenu, a dvorana koja bi se gradila, nju bi koristili i učenici osnovne i srednje škole. Tu je i škola u Kladarama, a između ostalog, od značajnijih projekata, bilo je govora o izgradnji Sportsko rekreacijskog centra SRCE u Pitomači. Govorilo se i o projektu izgradnje mosta preko Drave kod Križnice, kao i o rekonstrukciji skele kod Križnice…

Načelnik Grgačić se zahvalio Vladi RH i resornim ministarstvima na pomoći pri realizaciji projekata, bivših, sadašnjih i budućih, kao i saborskim zastupnicima Josipu Đakiću i Vesni Bedeković te županu Igoru Androviću i Virovitičko-podravskoj županiji na pomoći i podršci.

pitomaca sastanak 5
Foto: K. Toplak

Župan Andrović, naglasio je kako općina Pitomača predstavlja primjer odlične suradnje s Virovitičko-podravskom županijom i predstavlja perjanicu razvoja ovog dijela naše županije.

– Niz je velikih i značajnih projekata koje smo radili i koje ćemo zajednički raditi na ovom području. Od gradnje Srednje škole Stjepana Sulimanca, do jednog od novijih i značajnijih, gradnje Poduzetničkog inkubatora u Pitomači u kojem su mjesto pronašli novi poduzetnici. Do sada smo u Općini Pitomača imali čvrstog partnera u brojnim projektima, i jučer i danas, a tako će biti i u budućnosti, a sve s ciljem dobrobiti i boljeg života stanovnika ovog kraja ali i cijele Virovitičko-podravske županije – naglasio je župan Andrović.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content