PITOMAČA Provedena preventivna aktivnost “Uvjeti i načini držanja kućnih ljubimaca”

Na temelju Zakona o zaštiti životinja te općih akata kojima su jedinice lokalne zajednice donijele propise o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, kontakt policajci policijskih postaja na području Policijske uprave virovitičko-podravske u suradnji s komunalnim redarima provede preventivnu aktivnost „Uvjeti i načini držanja kućnih ljubimaca“.

U svezi sa gore navedenim, u utorak, 15. rujna kontakt policajci Policijske postaje Pitomača Siniša Tišljar i Freddy Čižmar zajedno su sa komunalnim redarom Općine Pitomača Tomislavom Tišljar, od 8,00 do 12,00 sati proveli preventivnu akciju o načinu držanja kućnih ljubimaca od strane mještana općine Pitomača, kojom prilikom je zatečeno 9 pasa bez nadzora na javnoj površini, čijim će vlasnicima komunalno redarstvo općine Pitomača izreći mjeru Opomene.

Prema podacima Općine Pitomača, u suradnji sa skloništem za životinje FELIKS d.o.o. Virovitica, na javnim površinama Općine Pitomača je tijekom ove godine zbrinuto ukupno 55 pasa lutalica.

Cilj preventivne aktivnosti je nadzor provedbe Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama, pronađenim izvan prirodnog staništa na području pojedinih gradova i općina.

Na temelju čl. 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (Tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način loše sa njima postupa itd.) na području naše Policijske uprave zabilježeno je u prvih osam mjeseci ove godine ukupno 35 takvih prekršaja.

– Posebno pozivamo sve građane da odgovorno i savjesno postupaju sa svojim kućnim ljubimcima, te ukoliko primijete napuštenu životinju obavijeste komunalnog redara u svojoj općini – poručili su iz policije.

(viroviticko-podravska-policija.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content