Povelja zahvalnosti VPŽ Razvojnoj agenciji VTA: U šest godina prijavili projekte vrijedne 543 milijuna kuna koji mijenjaju lice Virovitice

Razvojna agencija VTA osnovana je odlukom Gradskog vijeća Virovitice te je prva lokalna razvojna agencija u Republici Hrvatskoj koja je registrirana kao ustanova. Njezin osnivač i vlasnik je Grad Virovitica te je sukladno tome njena glavna zadaća raditi u interesu osnivača kroz izradu i implementaciju razvojnih projekata i ostalih strateških dokumenata. Osim toga, djelatnosti Razvojne agencije VTA uključuju i pisanje projekata za ustanove i poduzeća kojima je osnivač Grad Virovitica te za organizacije civilnog društva koje djeluju na području grada Virovitice.

Započela je s radom 2014. godine, danas ima 17 visokoobrazovanih i stručnih djelatnika. Kontinuirano povećavaju i broj djelatnika i broj prijavljenih projekata, što ima veliku ulogu u razvoju grada Virovitice.

U programskom razdoblju 2014. – 2020. prijavljeno je ukupno 1635 projekata ukupne vrijednosti 543.354.200,55 kuna. Puno ostvarenih projekata je iza njih. Posebno su ponosni na obnovljeni dvorac Pejačević u Virovitici i Gradski park, uređenje Malog parka, obnovu škola i vrtića, Centra kulture, društvenih domova, cesta, nogostupa, mostova… Puno pomažu i organizacijama civilnog društva s područja grada Virovitice, kojima su iz tog područja osigurali čak 29 milijuna kuna vrijednih projekata.

(www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content