Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju i 5D kino

U prigodi obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, uz ministra vanjskih i europskih poslova, Gordana Grlića Radmana, ministra obrane Marija Banožića, obišao je budući Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, gdje je predsjednik Vlade, održao je radni sastanak sa svojim domaćinima, na kojem su bili i saborski zastupnici, Josip Đakić i Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat.

Osim toga, obišli su i 5D kino koje se nalazi u sklopu Centra, jedinog takvog kina od Zagreba do Osijeka. Podsjetimo, 5D kino je dio projekta “Suhopoljski vremeplov”, koji je sufinanciralo Ministarstvo turizma, a napisala ga je Virovitičko-podravska županija u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA.

IMG 1895

Investicija je to vrijedna oko 1.100.000,00 kuna. U kinu će se prikazivati filmovi o povijesti grofa Jankovića, Suhopolju i Virovitičko-podravskoj županiji. Jednako tako, ovo kino obogatit će turističku ponudu ovoga kraja i upoznati posjetitelje s Virovitičko-podravskom županijom i Suhopoljem.

IMG 2907

Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju je 40 milijuna kuna vrijedan projekt Virovitičko-podravske županije, koji se provodio s partnerima, VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Turističkom zajednicom Virovitičko-podravske županije, Gradskim muzejom Virovitica i Općinom Suhopolje. 3LHD-a interdisciplinarni arhitektonski ured je autor arhitektonskog projekta obnove.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”603953″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content