PRIJETIO JOJ PORUKAMA Policija uhitila muškarca (52) koji je od žene (46) želio naplatiti nepostojeći dug

Ilustracija, izvor: pixabay.com

Muškarac (52) sa šireg slatinskog područja kazneno je prijavljen zbog iznude, jer je 1. rujna ove godine od 46-godišnje žene putem SMS poruka želio izvući novac i to zbog navodnog duga te joj pritom prijetio. PU virovitičko-podravska o slučaju je danas (četvrtak) izvijestila medije, navodeći kako je muškarac u ponedjeljak uhićen i doveden u Policijsku postaju Slatina na kriminalističko istraživanje.

Policija navodi kako je kaznenu prijavu žena podnijela 2. rujna, dan nakon što je na svoj mobilni telefon dobila svije SMS poruke s nepoznatog mobilnog broja.  U porukama je, kako stoji u policijskom priopćenju, nepoznati počinitelj od nje tražio isplatu nepostojećeg duga, te prijetio njoj i njezinoj obitelji ukoliko ne ispuni njegov zahtjev.

Istraga je policiju dovela do 52-godišnjaka sa šireg područja Slatine, koji je u ponedjeljak uhićen. Prilikom uhićenja, policija je kod njega otkrila i dva mobilna telefona, od kojih je jedan bio onaj s kojeg je ženi slao iznuđujuće poruke i prijetio joj. Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru u utorak, 15. rujna, policija je muškarcu pretražila stan i druge prostorije, računala i automobil koje koristi te su pronašli i privremeno oduzeli SIM karticu vezanu uz slučaj.

Muškarac je jučer saslušan u ODO Virovitica. Izrečena mu je mjera opreza – zabrane približavanja, te uspostavljanja i održavanja veze s  oštećenom 46-godišnjakinjom, nakon čega je pušten na slobodu, stoji u priopćenju.  (www.icv.hr)