PRIJETIO JOJ PORUKAMA Policija uhitila muškarca (52) koji je od žene (46) želio naplatiti nepostojeći dug

Muškarac (52) sa šireg slatinskog područja kazneno je prijavljen zbog iznude, jer je 1. rujna ove godine od 46-godišnje žene putem SMS poruka želio izvući novac i to zbog navodnog duga te joj pritom prijetio. PU virovitičko-podravska o slučaju je danas (četvrtak) izvijestila medije, navodeći kako je muškarac u ponedjeljak uhićen i doveden u Policijsku postaju Slatina na kriminalističko istraživanje.

Policija navodi kako je kaznenu prijavu žena podnijela 2. rujna, dan nakon što je na svoj mobilni telefon dobila svije SMS poruke s nepoznatog mobilnog broja.  U porukama je, kako stoji u policijskom priopćenju, nepoznati počinitelj od nje tražio isplatu nepostojećeg duga, te prijetio njoj i njezinoj obitelji ukoliko ne ispuni njegov zahtjev.

Istraga je policiju dovela do 52-godišnjaka sa šireg područja Slatine, koji je u ponedjeljak uhićen. Prilikom uhićenja, policija je kod njega otkrila i dva mobilna telefona, od kojih je jedan bio onaj s kojeg je ženi slao iznuđujuće poruke i prijetio joj. Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru u utorak, 15. rujna, policija je muškarcu pretražila stan i druge prostorije, računala i automobil koje koristi te su pronašli i privremeno oduzeli SIM karticu vezanu uz slučaj.

Muškarac je jučer saslušan u ODO Virovitica. Izrečena mu je mjera opreza – zabrane približavanja, te uspostavljanja i održavanja veze s  oštećenom 46-godišnjakinjom, nakon čega je pušten na slobodu, stoji u priopćenju.  (www.icv.hr)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content