Prometna nesreća u Milanovcu: Automobil naletio na biciklisticu, zadobila lakše tjelesne ozljede

Jučer, 24. rujna u 17,10 sati na ulazu u virovitičko prigradsko naselje Milanovac došlo je do prometne nesreće u kojoj je 45-godišnja biciklistica pod utjecajem alkohola zadobila lake tjelesne ozljede, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

U priopćenju stoji kako se nesreća dogodila kada je 45-godišnjakinja upravljajući vlastitim biciklom po nogostupu, u smjeru Milanovca, ulaskom na četverokrako raskrižje nastavila kretanje uključujući se u promet preko kolnika ul. Sv. Križa po obilježenom pješačkom prijelazu, a da prethodno nije propustila sva vozila koja se kreću kolnikom na koji se uključuje, vozeći se iza osobnog automobila koje je bilo zaustavljeno pred raskrižjem, u trenutku dok je kroz raskrižje iz ulice Sv. Trojstva naišao osobni automobil virovitičkih registarskih oznaka kojim je upravljao 43-godišnjak. Tom prilikom na pješačkom prijelazu došlo je do udara prednjom lijevom stranom osobnog automobila u desnu bočnu stranu bicikla, koji je odbačen na zelenu površinu dok je 45-godišnjakinja pala na poklopac motora i vjetrobranskog stakla, a zatim i na kolnik.

U prometnoj nesreći 45-godišnjakinja je zadobila lake tjelesne ozljede, a utvrđena joj je koncentracija alkohola od 0.59 g/kg. Protiv nje slijedi obvezni prekršajni nalog.

Od početka rujna, vozači pod utjecajem alkohola su uzrokovali 9 prometnih nesreća u kojima su 4 vozača teško ozlijeđena i jedan lako, od kojih je 6 vozača pod utjecajem alkohola uzrokovalo prometne nesreće u posljednjih tjedan dana.

– Obzirom na navedeno, kao što je već najavljeno, policijski službenici će tijekom vikenda pred nama vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na sankcioniranje prekršaja 4 ubojice u prometu. Kako je problematika upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola naglo porasla, pojačano će biti vršen nadzor vozača svih vozila koji u prometu sudjeluju pod utjecajem alkohola, a obzirom da su i ove godine biciklisti posebno ugrožena kategorija sudionika u prometu, pojačani nadzor će biti usmjeren i na nadzor i zaštitu biciklista u prometu.

Osim navedenog, upozoravaju se svi vozači da je upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije veće od 0,5 g/kg kažnjivo, uključujući i vozače bicikla, a za mlade vozače kažnjiva je svaka koncentracija alkohola u organizmu veća od 0,0 g/kg – stoji u priopćenju PU virovitičko-podravske.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content