TEHNIČKA ŠKOLA VIROVITICA Održana radionica u sklopu projekta ”I ja znam, i mene se pita”

U petak, 18. rujna održana je jednodnevna radionica u sklopu projekta Foruma za slobodu odgoja ”I ja znam i mene se pita” koji je zbog trenutne zdravstvene situacije ipak malo izmijenjen i ubrzan. Glavni cilj projekta je osnaživanje učenika za otkrivanje problema u školskoj i lokalnoj zajednici te predlaganje, osmišljavanje i provođenje projektnih rješenja uz aktivno sudjelovanje samih učenika. Tehnička škola Virovitica i X. gimnazija ”Ivan Supek” iz Zagreba zajedno sudjeluju u projektu.

20200918104302 IMG 1055
Foto: Tehnička škola VIrovitica

Devet učenika 3. m razreda Tehničke škole Virovitica sudjelovalo je u zanimljivoj radionici u kojoj su raspravljali o komunikaciji, sukobima, timskom radu, kreativnosti te preprekama koje mogu dovesti do nerealiziranja projekta. Tako su učenici imali priliku naučiti kako je pri svakom kreiranju projekta nužna kvalitetna komunikacija i timski rad, a uz brojne su vježbe na radionici shvatili da to ponekad i nije jednostavno.

20200918114119 IMG 1059 2
Foto: Tehnička škola VIrovitica

Na kraju su sami osmislili te prezentirali dvije projektne ideje kojima će pomoći svojim kolegama da se u školi osjećaju ugodnije, opuštenije i radosnije. Učenici su, također, već pripremili akcijske planove, a za početak bit će to prezentacija projektnih ideja ravnatelju i stručnoj službi Škole. Učenike je kroz cijelu radionicu vodila trenerica Ana Žnidarec Čučković iz FSO-a koja je svima zahvalila na aktivnom sudjelovanju te kreativnim idejama koje su na kraju i dovele do osmišljavanja čak dviju zanimljivih projektnih ideja.

(Tehnička škola Virovitica, gt)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content