U neizvjesnoj završnici košarkašice Virovitice 2 poražene u Varaždinu od domaćeg Vindija

Nakon što je prva ekipa virovitičkih košarkašica u neizvjesnoj završnici poražena u Križevcima, ista sudbina zadesila je i drugu ekipu košarkašica do 13 godina starosti. U dvoboju s vršnjakinjama iz Varaždina više sportske sreće u samoj završnici imale su domaće igračice.

Početak utakmice pripao je Varaždinkama no uskoro se petorka Grbac, Blažičević, Dvojak, Štefović i Požežanac Sabolić probudila i počela hvatati priključak. Nekoliko lijepih prodora Petre Grbac i Doroteje Blažičević te realizacija Monike Požežanac Sabolić vratile su stvari na početak te je početkom druge četvrtine semafor pokazivao tek 17:15 za domaće. Kada su gošće ponovno uhvatile nekoliko skokova u igru su ušle Lana Ivoš i Ella Rogani te kasnije i Lena Rigler te odmorile prvu petorku, ali i postavile ravnotežu u skoku. Sve to rezultiralo je činjenicom da je poluvrijeme završilo s 23:19, odnosno samo četiri koša prednosti za Vindi Varaždin.

U drugom dijelu svoj doprinos dale su i Mateja Moslavac, Elena Lebinac i Antea Moslavac, a važnu rolu u trećoj četvrtini odradila je Tena Tolušić te u nekoliko napada uspješno zaustavila njihovu najbolju igračicu. Treća četvrtina bila je četvrtina Antonije Štefović koja je tri napada zaredom završila košem i dovela Virovitičanke u zasluženo vodstvo. Antonija Štefović preuzela je i izvođenje lopti, napad su kreirale Dorotea Blažičević i Petra Grbac, egzekutor je bila Monika Požežanac Sabolić, a nebeski je skakala Lana Ivoš. Bilo je to ludih pet minuta te se u posljednju četvrtinu krenulo sa prednošću Virovitičanki 37:32 no tada kao da je sve stalo.

Djevojke su se očito uplašile pobjede. Ruke su se skratile. Lopta je često plesala po obruču, ali u koš nije htjela. Na kraju se 37:32 pretvorilo u 37:45 odnosno 13 uzastopnih koševa Varaždinki no što reći osim to je sport. Presudnu ulogu sigurno je imala i činjenica da se radi o većini djevojaka koje su tek negdje prije počele trenirati, a ostatak čine najmlađe djevojke u ligi. Ipak se može zaključiti da je ovo bila dobra škola te ako nastave ovako raditi sigurno će biti još prilika za pobjedu. Ako ne prije ono u uzvratu u Virovitici pred nadamo se svojim vjernim navijačima.

ŽKK Vindi Varaždin – ŽKK Virovitica 45:37

ŽKK Virovitica: Petra Grbac 5, Tena Tolušić, Antea Moslavac, Matea Moslavac, Dorotea Blažičević 6, Elena Lebinac, Antonia Štefović 10, Lana Ivoš 4, Karla Dvojak, Lena Rigler, Ella Rogani i Monika Požežanac Sabolić 12.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content