U planu asfaltiranje ceste između općina Čačinci i Crnac, Andrović: Želimo obnoviti ceste koje su neasfaltirane, a koje povezuju dva ili više naselja

Općinu Čačinci danas (srijeda) je posjetio župan virovitičko-podravski Igor Andrović uz svog zamjenika Darka Žužaka te ravnatelja ŽUC-a Brunu Perkeca, a nazočni su bili i načelnci općina Crnac i Čačinci, Mato Damjan i Mirko Mališ. Glavna tema posjeta bilo je asfaltiranje prometnice koja će spojiti dvije općine Crnac i Čačince.

– Riječ je o županijskoj cesti Paušinici-Krivaja koja nas povezuje s općinom Crnac, a ona je trenutno makadamska i cilj nam je da iznađeno mogućnosti kako bi istu modernizirali, odnosno asfaltirali. Dužina ceste je 5,3 kilometara i bit će potrebna financijska sredstva kako bi odradili taj projekt i ono što mogu potvrditi je da smo načelnik Crnca Mato Damjan i ja dogovorili kako će naše dvije općine sufinancirati ovaj projekt. Izgradnjom ove ceste bi rasteretili dio dionice Čačinci-Zdenci prema općini Crnac, a svakako je važno kako bi i poljoprivrednicima omogućili lakši pristup njihovim površinama – rekao je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

Načelnik Crnca Mato Damjan istaknuo je također važnost ove ceste za svoju općinu.

– Mi već nekoliko godina radimo na spajanju naše općine sa susjednim, pa evo nakon što smo se spojili s Čađavicom sada to želimo i s Čačincima. Ovaj projekt prema Čačincima bi puno značio za našu općinu jer bi naši poljoprivrednici mogli lakše do njiva, a isto tako znatno bi im skratio put za prijevoz robe, npr. puno bi brže došli i do silosa u Čačincima. Kako je rekao kolega Mališ spremni smo sufinancirati ovaj projekt koji će biti višestruko značajan – rekao je Damjan.

1609zupancacinci 1 1

Župan Igor Andrović naglasio je kako je njegova i želja ŽUC-a pokušati spojiti što više cesta na području županije među kojima je i ova između Čačinaca i Crnca.

– Bit svega je da želimo obnoviti ceste koje su neasfaltirane, a koje povezuju dva ili više naselja. Sigurno da u 21. stoljeću žitelji tih naselja zaslužuju adekvatnu prometnu infrastrukturu, a isto tako i brži protok ljudi i robe kroz županiju. Ove godine smo već uredili četiri takve ceste i evo sada govorimo o ovom novom projektu koji će vjerujem ući u županijski plan Županijskih cesta za iduću godinu, a mi ćemo ju isfinancirati prema modelu kojim smo radili i druge ceste, a to znači pola iznosa plaća Županija, a pola općine kroz koje ceste prolaze – rekao je župan Andrović koji je potom obišao i dva velika općinska projekta, energetsku obnovu zgrade Nogometnog kluba Mladost Čačinci te izgradnju novog dječjeg vrtića te pohvalio rad načelnika Mališa i općinskog tima na vrijednim i značajnim projektima za sve mještane ove općine.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content