U prvoj pripremnoj utakmici virovitičke Lavice pobijedile Dardu u Belom Manastiru 37:24

Prošlo je mjesec dana od početka priprema za novu sezonu do trenutka kada su virovitičke rukometne prvoligašice odigrale prvu pripremnu utakmicu.

Zbog pandemije koronavirusa teško je bilo naći protivnice za utakmice i termine u sportskim dvoranama. To se vidi i po tome što su Virovitičanke u mjesec dana odradile samo šest treninga u dvorani, a svi ostali su bili na vanjskim terenima, pretežno na atletskoj stazi, kao da su atletičarke, a ne rukometašice.

U subotu su gostovale u Belom Manastiru, gdje su odigrale susret s drugoligaškom ekipom Darde, koja ima sličnih problema s treninzima u dvorani, a ni većina drugih rukometnih ligaša u svim rangovima natjecanja ne mogu se pohvaliti boljim uvjetima.

Pomlađene virovitičke prvoligašice od prve minute su pokazale svoju kvalitetu i postepeno se rezultatski odvajale. Utakmica se igrala u tri dijela. U prvom dijelu početna postava, uz nekoliko izmjena napravila je prednost 14:6.

U drugom dijelu trener Gašparac je napravio nekoliko izmjena. Igračice Darde u nekoliko navrata došle su na zaostatak od pet zgoditaka, ali je na kraju tog dijela također bilo +8 za Virovitičanke (25:17).

U posljednjem dijelu sve su igračice ušle na parket, što se nije odrazilo na rezultat. Dapače kombinacijom iskusnih i mladih igračica Lavice su napravile i najveću razliku +13, s kojom je utakmica i završila – 37:24.

Igru su nosile najiskusnije: vratarka Martina Majkovčan, koja je svojim obranama izluđivala igračice Darde, koje su u strahu počele promašivati gol, ne samo iz igre, već i iz sedmeraca.

Nika Deskar je odlično vodila igru, a kada je trebalo, bila je siguran realizator i asistent.

Tena Mioč – Cabadaj svojim dugogodišnjim igračkim iskustvom bila je oslonac suigračicama.

Lea Zupčić, ako nastavi s ovakvom igrom biti će bitan kotačić u sastavu.

Marija Devald je nakon početnog nesnalaženja pokazala da se i na nju treba ozbiljno računati.

Ivana Kirin pokazuje, da je ozljeda koljena za nju prošlost i vraća se u prijašnju formu.

Nekoliko solidnih poteza napravila je Nadia Dujmović. Juniorke Lukrecia Veršec, Ana Blažev i Elena Bardić imaju još prostora za napredak u igri. Kadetkinje, koje uporno treniraju, će svakim danom imati sve veću minutažu i u seniorskoj konkurenciji.

Sezona treba početi 26. rujna kada bi igračice 1234 Virovitice trebale gostovati u Sinju, ali je najveća neizvjesnost vezana uz treninge u dvoranama, ne samo u Virovitici, već i u većini ostalih sredina u Hrvatskoj zbog koronavirusa.

Darda – 1234 Virovitica 24:37

Sastav: Martina Majkovčan (17+3), Marija Devald (7+0), Nika Deskar 9 (1), Tena Mioč – Cabadaj 9 (1), Lea Zupčić 8, Ivana Kirin 5, Lukrecia Veršec 1, Laura Oršulić 1, Nadia Dujmović 2, Tea Strusa 1, Jelena Pratljačić 1, Elena Bardić, Klara Crnoja, Karla Tumpić, Ana Blažev i Nea Kovač. Trener: Vladimir Gašparac.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)