Virovitička Turistička zajednica novac namijenjen otkazanim manifestacijama usmjerila u potpore iznajmljivačima

S obzirom na otkazivanje brojnih manifestacija zbog epidemije COVID-19 te posljedično smanjen broj dolazaka i noćenja u destinaciji, Turistička zajednica grada Virovitice će sredstva predviđena za održavanja manifestacija koje su odlukama Stožera dosada otkazane, usmjeriti u provođenje plana potpora za virovitičke iznajmljivače. Sukladno Izmjenama i dopunama Programa rada i rebalansa financijskog plana Turističke zajednice grada Virovitice, usvojenih na I. sjednici Skupštine održane 08. rujna 2020. godine, plan obuhvaća sljedeće segmente:

SIGURNOST

Kako je sigurnost boravka turista ove godine osobito važna za odabir posjeta destinaciji, Turistička zajednica grada Virovitice je svim registriranim komercijalnim smještajnim objektima na području grada Virovitice financirala nabavu pamučnih maski sa znakom Dvorca Pejačević i natpisom „Pozdrav iz Virovitice“. Maske su namijenjene djelatnicima smještajnih objekata, ali i gostima kojima, uz zaštitu prilikom boravka, služe i kao suvenir koji mogu ponijeti i na taj način dalje promovirati Viroviticu.

Svim virovitičkim iznajmljivačima podjeljena su i dezinfekcijska sredstva te medicinske maske.

20200914 141915
Foto: tz-virovitica.hr

VIDLJIVOST

Pojedini smještajni objekti u destinaciji nemaju vlastite web stranice niti su prisutni na internetskim platformama. U svrhu pomoći virovitičkim iznajmljivačima i povećanju njihove vidljivosti potencijalnim gostima, Turistička zajednica grada Virovitice će financirati izradu web stranica svih smještajnih objekata na području grada Virovitice. Navedene web stranice bit će dostupne i na engleskom jeziku. Uz web stranice, aktivirat će se i Facebook i Instagram profili svakog pojedinog smještajnog objekta. Turistička zajednica grada Virovitice će financirati nabavu fotografija i zakup autorskih prava te ustupiti tekstove potrebne za sadržaj novih web stranica.

Također su tiskane i podjeljene Turističke karte grada Virovitice sa obilježenim svim znamenitostima, servisnim informacijama, ugostiteljskim i smještajnim objektima.

S obzirom na brojne nove sadržaje u gradu Virovitici poput nove sportske dvorane COOR-a, Viroexpo hale, novih smještajnih objekata i ostalih, u planu je izrada novog elaborata smeđe signalizacije te postavljanje svih znakova koji nedostaju kao i zamjena starih i dotrajalih tabli. U sklopu ovog projekta prednost će se dati iznajmljivačima, tj. adekvatnom obilježavanju svih smještajnih objekata na području grada Virovitice.

IMG 20200914 094141
Foto: tz-virovitica.hr

PROMOCIJA: „Doživite grad Pejačevića“

S obzirom na smanjen broj dolazaka i noćenja u destinaciji uzrokovanih pandemijom COVID-19, Turistička zajednica grada Virovitice za svako ostvareno noćenje u registriranom komercijalnom smještajnom objektu na području grada Virovitice u razdoblju od 15. rujna do 15. listopada 2020. godine poklanja besplatnu ulaznicu za Dvorac Pejačević i Gradski muzej Virovitica. Turistička zajednica za navedenu akciju financira i promidžbenu kampanju pod nazivom „Doživite grad Pejačevića“ na društvenim mrežama, portalima i u tiskovinama.

– Sredstva namijenjena manifestacijama otkazanim zbog nepovoljne epidemiološke situacije, odlučili smo, u dogovoru s iznajmljivačima, iskoristiti na način da, ako već ne možemo finacijski pomoći, pomognemo virovitičkim iznajmljivačima nabavom maski, dezinficijensa, financiranjem izrade web stranica, promotivnom kampanjom i sl. Važno je naglasiti da Turistička zajednica grada Virovitice ima u planu održati sve preostale manifestacije utvrđene Programom rada do kraja 2020. godine. Sve planirane manifestacije će se prilagođavati eventualnim promjenama epidemiološke situacije i uputama i odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – rekla nam je direktorica Turističke zajednice Katarina Đurđević.

(tz-virovitica.hr)

[g-gallery gid=”605355″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content