VOZAČI, POZOR! Policija od ponedjeljka provodi nove akcije: Naglasak na mobitele i pojaseve

Sukladno aktivnostima organizacije ROADPOL, Europske krovne organizacije za sigurnost u cestovnom prometu, na području Europske unije pa tako i Hrvatske policijski službenici će od 14. do 20. rujna provoditi pojačani nadzor nepropisnog korištenja mobitela i drugih elektronskih uređaja u vožnji, a provest će i akciju kontrole korištenja sigurnosnog pojasa pod nazivom „Focus on the Road – distrakcija“.

Akcija će se provoditi i na području Policijske uprave virovitičko-podravske.

– Na našem području evidentiran je velik broj prekršaja koji se odnose upravo na korištenje mobitela za vrijeme vožnje, ne korištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje i nepropisan prijevoz djece – napomenula je policijska službenica za cestovni promet PU VPŽ Anita Relić istaknuvši da je zadnji put na našem području ta akcija provedena prije 6 mjeseci.

– Nakon pola godine stanke, od danas smo nastavili s provedbom akcije koja će trajati tjedan dana. Tim povodom pojačano će se postupati na nadzoru i sankcioniranju prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje te ne korištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje s posebnim akcentom na nepropisan prijevoz djece u osobnom automobilu.

Naime, izrečena novčana kazna za taj prekršaj je ista kao i za nekorištenje sigurnosnog pojasa. Da podsjetimo, djeca do 150 cm visine moraju se prevoziti u dječjoj sjedalici ili na sigurnosnom postolju, pa čak i kada se radi o vožnji na male udaljenosti, a vezano uz početak školske godine kada je prijevoz djece učestaliji nego je to bio za vrijeme školskih praznika – upozorila je policijska službenica Anita Relić.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content