“VRELO NADAHNUĆA 2020.” Na natječaju duhovnoga stvaralaštva nagrađen rad književnice Natalije Bajer

- PROMO -

Osmu godinu zaredom Radio Ludbreg pod pokroviteljstvom Grada Ludbrega raspisao je natječaj duhovnoga stvaralaštva “Vrelo nadahnuća”. Natječaj je osmišljen s ciljem da se potaknu stvaratelji duhovne tematike kako bi se svojim književnim, glazbenim i likovnim radovima pridružili višestoljetnom čašćenju predragocjene Krvi Kristove i proslavi Svete nedjelje u Ludbregu.

Vrijednost toga poziva prepoznalo je pedesetak književnih i likovnih autora čija su djela objedinjena i objavljena u zbirci radova koja svojom kvalitetom, ljepotom i raznolikošću iz godine u godinu izrasta u vrlo vrijedan duhovni spomenik, značajan književni ostvaraj i dragocjeno ogledalo cjelokupnog našeg jezičnog bogatstva, kao i kršćanskog identiteta.

Knjiga je oplemenjena impresivnim ilustracijama članova udruge PESKI-ART iz Đurđevca.

Prosudbeno povjerenstvo i uredništvo zbornika u sastavu Marte Vrban, Mladena Levaka i Jasminke Vugrinec izabralo je najistaknutije radove, a svoj će izbor obrazložiti 4. rujna u emisiji Radio Ludbrega u 18 sati kada će na promociji zbornika radovi javno biti izvedeni u prigodnoj poetsko-glazbenoj emisiji u kojoj će sudjelovati nagrađeni autori: Božidar Glavina, Terezija Krušec, Vladimir Šuk i Natalija Bajer.

(Radio Ludbreg, foto: ilustracija, arhiva)

Povezane vijesti

Skip to content