“VRELO NADAHNUĆA 2020.” Na natječaju duhovnoga stvaralaštva nagrađen rad književnice Natalije Bajer

Osmu godinu zaredom Radio Ludbreg pod pokroviteljstvom Grada Ludbrega raspisao je natječaj duhovnoga stvaralaštva “Vrelo nadahnuća”. Natječaj je osmišljen s ciljem da se potaknu stvaratelji duhovne tematike kako bi se svojim književnim, glazbenim i likovnim radovima pridružili višestoljetnom čašćenju predragocjene Krvi Kristove i proslavi Svete nedjelje u Ludbregu.

Vrijednost toga poziva prepoznalo je pedesetak književnih i likovnih autora čija su djela objedinjena i objavljena u zbirci radova koja svojom kvalitetom, ljepotom i raznolikošću iz godine u godinu izrasta u vrlo vrijedan duhovni spomenik, značajan književni ostvaraj i dragocjeno ogledalo cjelokupnog našeg jezičnog bogatstva, kao i kršćanskog identiteta.

Knjiga je oplemenjena impresivnim ilustracijama članova udruge PESKI-ART iz Đurđevca.

Prosudbeno povjerenstvo i uredništvo zbornika u sastavu Marte Vrban, Mladena Levaka i Jasminke Vugrinec izabralo je najistaknutije radove, a svoj će izbor obrazložiti 4. rujna u emisiji Radio Ludbrega u 18 sati kada će na promociji zbornika radovi javno biti izvedeni u prigodnoj poetsko-glazbenoj emisiji u kojoj će sudjelovati nagrađeni autori: Božidar Glavina, Terezija Krušec, Vladimir Šuk i Natalija Bajer.

(Radio Ludbreg, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content