Završeni radovi energetske obnove zgrade Opće medicine na adresi Gajeva 21 u Virovitici

Završeni su radovi u sklopu projekta “Energetska obnova zgrade Opće medicine na adresi Gajeva 21, Virovitica – KK.04.2.1.04.0303.” Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 1.365.446,25 kuna, od čega su bespovratna sredstva 819.485,75 kuna. Projekt je sufinanciralo i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s 420.193,40 kuna.

Svrha projekta je energetska obnova zgrade kojom se osiguravaju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, smanjenje razine štetnih emisija CO2 u okoliš i osiguranje kvalitetnog prostora te zdravije okruženje i ugodniji uvjeti rada korisnicima. Radove je izvela tvrtka Roje Gradnja d.o.o. iz Vukovara, a stručni nadzor provela je tvrtka King Art studio d.o.o. iz Virovitice.

Energetska obnova obuhvaćala je tri građevinske mjere za poboljšanje toplinske zaštitne ovojnice: zamjena kompletne vanjske stolarije, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, toplinska izolacija vanjskih zidova te dvije strojarske mjere: postava plinskog kondenzacijskog kotla i uvođenje solarne pripreme potrošne vode. Izvedena su razdvajanja mjerenja električne energije i vode. Postojeći energetski razred zgrade je F, izvedbom projektiranih mjera zgrada će prijeći u energetski razred C. Projektirana ušteda toplinske energije nakon završetka projekta iznosi 75,75%.

opkk svi logici v2 scaled

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content