Završeni radovi na energetskoj obnovi zgrade Mjesnog doma u Koriji

U virovitičkom prigradskom naselju Korija završeni su radovi na energetskoj obnovi Mjesnog doma u sklopu projekta “Energetska obnova zgrade Mjesnog doma u Koriji na adresu Nazorova cesta b.b.”

Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u sklopu poziva “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Nositelj projekta je Grad Virovitica, a napisala ga je Razvojna agencija VTA.

viber slika 2020 09 03 09 34 52

Provođenjem mjera energetske učinkovitosti obnovila se ovojnica zgrade, izvršila ugradnja novog visokoučinkovitog i poboljšanog postojećeg sustava grijanja te zamijenio postojeći sustav pripreme potrošne tople vode sustavom koji koristi obnovljive izvore energije. Izvedeni građevinski zahvati na predmetnom objektu obuhvatili su izvođenje toplinske zaštite zidova prema negrijanom ili vanjskom prostoru, zamjenu postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, izvedbu toplinske zaštite stropa prema negrijanom tavanu i izvedbu toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora. Izvedene strojarske instalacije uključivale su rekonstrukciju postojeće plinske instalacije, instalacije niskotemperaturnog grijanja i priprema tople potrošnje vode solarnim kolektorima.

viber slika 2020 09 03 09 34 49

Osim provedbe spomenutih zahvata – mjerom energetske obnove, podići će se i svijest korisnika zgrade kao i opće javnosti o učinkovitijem korištenju energija i prednostima povećanja energetske učinkovitosti.

Projektom se predviđaju značajne uštede u potrošnji energenata za grijanje zgrade od 62,78 posto kao i smanjenju emisije CO2 za 17,05 tona i godišnje primarne energije za 71,36 posto što će direktno pridonijeti i zaštiti okoliša.

viber slika 2020 09 03 09 34 34

Prema ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava ukupna vrijednost projekta energetske obnove iznosi 1.078.582,50 kuna.

Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Virovitice te sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’, Prioritetna os 4 – Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

image1

[g-gallery gid=”603717″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content