Zbog nedostatka kvoruma prekinuta sjednica Gradskog vijeća Orahovice

U višenamjenskoj dvorani održana je 3. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Orahovice. Nakon usvajanja zapisnika održan je Aktualni sat na kojem su vijećnici postavljali pitanja među kojima je bilo i ono vijećnika SDP-a Radoja Medenice upućeno gradonačelnici Ani-Mariji Petin, a odnosilo se na odgovor kada će gradski proračun biti dan na glasanje vijećnicima.

Gradonačelnica Petin je odgovorila kako je zakonski rok za davanje proračuna na glasanje 90 dana od konstituiranja i kako će ona taj rok i poštivati te na naglasila ako će Proračun biti dan na glasanje na sjednicama tijekom listopada. Nakon Aktualnog sata jednoglasno su usvojena izvješća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Virovitica o nezaposlenosti i zapošljavanju u 2019. godini, izvještaj o radu Centra za socijalnu skrb Slatina također za 2019. godinu te nakon kraće rasprave i izvješće Policijske postaje Orahovica o stanju sigurnosti i problematici kriminaliteta na područja grada u protekloj godini.

Usvojeni su potom i izvještaji o radu dječjeg vrtića i Gradskog društva Crvenog križa, a potom su također jednoglasno, izabrani i nužni gradski odbori. Nakon tih izbora uslijedila je 10-minutna stanka nakon koje se u klupe nije vratio dovoljan broj vijećnika i predsjednik Saša Rister zbog nedostatka kvoruma morao je prekinuti sjednicu.

2909gradskovijece

– Na početku sjednice nazočno je bilo 12 od 16 vijećnika, a nakon stanke još je četiri vijećnika napustilo sjednicu. Dvoje vijećnika Stjepan Troha (HDZ) i Suzana Đebro Maričić (SDP) su opravdali odlazak dok dvoje vijećnika Radoje Medenica (SDP) i Valentina Špalj (Nezavisna lista Hrabro) to nisu učinili i sjednicu sam morao prekinuti zbog nedostatka kvoruma. Za dan-dva bit će sazvana nova sjednica kako bi odradili točke koje su preostale – rekao je Rister.

Odgovor o razlogu odlaska vijećnika SDP-a Radoja Medenice nismo do zaključivanja ovog teksta mogli dobiti, dok se Nezavisna lista Hrabro izjasnila o odlasku svoje vijećnice Valentine Špalj.

– Odlazak naše vijećnice uvjetovan je neodgovaranjem na pravi način konkretna pitanja gradonačelnice Ane-Marije Petin i vrijeđanja svakog vijećnika koji je postavio pitanje. Mi ne želimo tolerirati takvo ponašanje i omalovažavanje vijećnika na sjednici i žao nam je što na to nije reagirao niti predsjednik Saša Rister – poručili su iz Nezavisne liste Hrabro.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content