Županijska HVIDRA nastavlja podjelu paketa pomoći hrvatskim braniteljima kroz projekt ”Mi nismo sami”

Zajednica udruga i članova HVIDRA Virovitičko-podravske županije krajem kolovoza započela je podjelu humanitarne pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji slabije kupovne moći kroz projekt ”Mi nismo sami”. Tada su članovi HVIDRA-e obišli općine Čađavicu i Sopje te zajedno s načelnicima tih općina posjetili hrvatske branitelje u potrebi i uručili im prigodne pakete pomoći.

Podjela pomoći nastavljena je u rujnu na području Orahovice, Virovitice, Slatine i Nove Bukovice.

Na području Orahovice potrebite su posjetili predsjednik ZUiČ HVIDRA-e VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDRA Slatine Ilija Nikolić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ-Orahovica Miroslav Milovuković koji je i odabrao obitelji za dodjelu pomoći, te Dino Mataz, autor filmova o Domovinskom ratu i knjige ”Nad Papukom nebo zaplakalo”.

IMG 0790

Na području Virovitice, uz već spomenute Bubaša i Nikolića, potrebite su posjetili i pomoć im uručili predsjednik virovitičke HVIDRA-e Mirko Poljanac i djelatnica udruge Paulina Crnogaj, koja je sudjelovala u odabiru obitelji hrvatskih branitelja kojima je pomoć uručena.

Na području Slatine u podjeli pomoći je s Bubašem i Nikolićem sudjelovao i predsjednik Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata Dražen Zelenka. Za grad Slatinu i prigradska naselja za odabir hrvatskih branitelja u potrebi bila je zadužena Koordinacija braniteljskih udruga grada Slatine.

U općini Nova Bukovica pomoć su dijelili predsjednik Općinskog vijeća Nova Bukovica Franjo Kraljik i predsjednik ZUiČ HVIDRA VPŽ Mato Bubaš.

IMG 2788

U dosadašnjim akcijama podjele pomoći obuhvaćeno je više od 100 korisnika, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Županijska HVIDRA će nastaviti s projektom do kraja 2020. godine te obuhvatiti i ostale dijelove Virovitičko-podravske županije. Vrijednost jednog paketa iznosi 450 kuna, a u njemu se nalaze prehrambeni proizvodi, zaštitne maske, dezinfekcijska sredstva i edukacijske brošure u kojima se pojašnjava kako se zaštititi od koronavirusa, te ostale kućne potrepštine. Također, kao uspomenu na veličanstvenu VRO “Oluja” korisnicima su podijeljene i majice.

Nositelj projekta ”Mi nismo sami”, prijavljenog na natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja kroz projekt ”Psihosocijalno osnaživanje hrvatskih branitelja” koji je objavljen u svibnju ove godine, a veže se uz koraonavirus i njegovo djelovanje na braniteljsku populaciju je Zajednica udruga i članova HVIDRA Virovitičko-podravske županije u suradnji s dr. Elvirom Koić, Udrugom HUPS, Zavodom za javno zdravstvo VPŽ ”Sveti Rok” i Crvenim križem Slatina.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”606050″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content