Boris Boronjek koji je branio boje SŠ “Marka Marulića” iz Slatine, osvojio 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u informatici

Sjajan uspjeh ostvario je Boris Boronjek, donedavno učenik Srednje škole “Marka Marulića” Slatina, a od ove jeseni student prve godine FER-a u Zagrebu. Naime, Boris je kao jedini predstavnik Virovitičko-podravske županije na državnom Natjecanju iz informatike, pod mentorstvom profesorice Ksenije Rastije, osvojio 3. mjesto.

Boris je na državno natjecanje pozvan u ožujku ove godine no zbog COVIDA-19 natjecanje je bilo odgođeno za jesen i provedeno je ovaj tjedan, na virtualnom sustavu MOOC. Boris se natjecao u kategoriji Osnove informatike za gimnazije i osvojio 3. mjesto u državi između 11 pozvanih natjecatelja.

Natjecanje svake godine organizira i provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja a kategorija Osnove informatike obuhvaća test znanja iz područja građe računala, brojevnih sustava, logičke algebre, logičkih sklopova, operacijskih sustava, mreža računala, poznavanje ICT-a i aplikacijskih alata, te algoritamske strukture i logičko zaključivanje.

(www.vpz.hr, SŠ “Marka Marulića” Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content