CAFFE BAR MACANDO Topli ili hladni i osvježavajući napitci s pažnjom i profesionalnošću pripremljeni za Vas

Gin dugo godina nepravedno zapostavljen, vratio se na velika vrata koja smo u caffe baru Macando otvorili za Vas!

Počeci gina datiraju davne 1689., dok ga 1731. kombiniraju s medenjacima :). Dom gina je London od kuda nam dolazi i najskuplji gin Morus LXIV. Potrebno je mnogo borovice koja kao glavni sastojak proizvodnje gina se bere ručno u divljini diljem Europe. Tonik koji sadrži kinin koji je okusom gorak koristio se u borbi protiv malarije, a da bi se prikrila gorčina miješali su ga s ginom. Prvi ginovi su iz ere kada je alkohol u Americi bio ilegalan. Gin se mogao prilično lagano proizvesti te je jeftinom alkoholu od žitarica dodavan sok borovica, a odležana smjesa se potom destilirala. Takav način proizvodnje odvijao se u kućnim kadama te je od tuda poteklo i ime jednog od poznatih ginova “Bathub”.

macando gin 7
Caffe bar Macando

Najbolji način degustacije gina je gin sobne temperature pomiješan s vodom u jednakom omjeru. Za užitak u dekadentnom okus gin tonica potreban nam je kvalitetan gin i tonik u koje da bi uživali u okusu i mirisu dodaju se razni dodaci zastupljeni u ginu kod proizvodnje te time ističemo miris i okus omiljenog Vam pića.

Caffe bar Macando kao vodeći gin bar u Hrvatskoj nudi Vam preko 100 vrsta svjetski nagrađenih ginova, putujte svim osjetilima svijetom u caffe baru Macando. Živjeli!

(promo)

[g-gallery gid=”610679″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content