Češka beseda Virovitica organizira manifestaciju “Odjeci 18. proljetnih zvukova Jana Vlašimskog”

U sklopu programa “Odjeci 18. proljetnih zvukova Jana Vlašimskog”, Udruga Češka beseda Virovitica je organizirala opsežan kulturno-umjetnički program koji je započeo 17. listopada, a trajat će sve do 7. studenog.

Ova manifestacija, koja je naime podsjetnik da je Češka beseda Virovitica po 18. put održala manifestaciju „Proljetni zvuci Jana Vlašimskog“ kao sjećanje na ovog vrsnog glazbenika, skladatelja i glazbenog pedagoga koji je dio svog života proveo i radeći u Virovitici, započela je raznim glazbenim radionicama, a nastavit će se u subotu 24. listopada u 18 sati, kada će u Glazbenoj dvorani Češkog doma u Virovitici biti izveden „Koncert u dva dijela“.

Radi se naime o okončanju započetih aktivnosti na radionicama koje su nosile naziv „Otkrivamo mlade talente“ i na kojima će posjetitelji kroz nastup mladih glazbenika moći vidjeti rezultate ove hvale vrijedne radionice, a nakon toga uslijediti će koncert „Croatia Cantat 2020“ koji će izvesti Zbor Češke besede iz Virovitice i gosti. Ova vrsta glazbenog izričaja zamišljena je da bude u znaku obilježavanja Godine hrvatskog zborskog pjevanja.

Nakon toga, 7. studenog održat će se Dani otvorenih vrata na kojima će u Češkom domu biti organizirane kreativne i keramičke radionice, a svi posjetitelji će moći vidjeti prikaz starih zanata i češke kuhinje. Održat će se i Okrugli stol na temu lika i djela Jana Vlašimskog te koncerti poznatih virovitičkih glazbenika. Organizator napominje da će se cjelokupni program manifestacije provoditi poštujući mjere zaštite od COVID 19.

(www.icv.hr, bs)

proljetni zvuci 2020 plakat hr za face 01

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content