Đakić: Ne shvaćajte koronavirus olako, sve je počelo s bolovima u tijelu i temperaturom, a završilo s 24 dana u bolnici

Teške trenutke u borbi s koronavirusom proživio je HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić. Nakon što je 24 dana proveo u bolnici, sada se oporavlja na Lošinju. Oporavak bi mogao potrajati, jer je zbog teškog oštećenja pluća ovisan o bocama s kisikom.

Boca kisika i oksimetar njegova su nužda i potreba I ostat će sve dok pluća ne budu mogla raditi svojim punim kapacitetom. Borba s koronavirusom ostavila je ozbiljne posljedice.

– Tjedan do dva još ću biti s kisikom, dok ne dođemo do 98-100 posto saturacije kisika kako bi mozak, srce i pluća mogli normalno raditi. Dok se pluća ne iščiste od izljeva vode koji se dogodio zbog upale, borit ćemo se s ovom teškom bolesti – poručio je Josip Đakić.

Od respiratora ga je spasilo to što je primao 60 litara kisika na dan.

Iako je mislio da je zdrav – sve je počelo s bolovima u tijelu i visokom temperaturom, a završilo s 24 dana u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević. Iako je imao tešku upalu pluća, od respiratora ga je spasilo to što je primao 60 litara kisika na dan.

To je pomoglo da se zaustavi temperatura i proces upale pluća. Moram zahvaliti kompletnom osoblju bolnice koji su mi zapravo spasili život, dodaje Đakić, koji je iz bolnice izišao u ponedjeljak.

Put do potpunog oporavka nije lagan. Bolesna pluća opterećuju srce, mogući su moždani ili srčani udar te plućna embolija. Stoga poručuje:

– Teški oblik korone koji sam doživio, opomena je za sve da je ne shvaćaju olako.

Đakić se koronavirusom, pretpostavlja se, zarazio još sredinom rujna tijekom boravka u Jajcu na obilježavanju obljetnice oslobođenja toga grada.

(hrt.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content