Danas čak 28 novih slučajeva u VPŽ: Dio su kontakti oboljelih, a dio je povezan sa svadbenim svečanostima

S područja Virovitičko-podravske županije čak je 28 novo zaraženih osoba u posljednja 24 sata, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Testiran je 101 uzorak, od kojeg je 71 bio negativan, tri su još u obradi, a 27 ih je bilo pozitivnih. Pozitivna je još jedna osoba iz Virovitičko-podravske županije, koja je testirana prvi povratku iz Njemačke, te je time ukupna brojka 28. Samo u zadnja dva dana, pozitivnih je 48.

Od navedenih, šesnaest je muškaraca, dvanaest je žena, svi s blagim simptomima COVID-19. Njih 19 je srednje, šest je mlađe životne dobi, a troje su djeca. Ukupno 12 osoba dolazi iz samoizolacije i kontakti su ranije pozitivnih. Četvero ih je povezano sa svadbenim svečanostima, jedan je „uvezen“ iz Njemačke.

Oporavilo se 16 osoba koji više nisu na listi onih koji imaju COVID-19. U samoizolaciji je 207 osoba. U Općoj bolnici Virovitica je sedam COVID-19 pacijenta. S područja Virovitičko-podravske županije u KBC-u Osijek je dvoje pacijenata (obje osobe nalaze se na Klinici za infektologiju).

Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije 308 osoba se zarazilo. Od toga, 62 ih je trenutno aktivno, 237 osoba se je oporavilo, dok je pet žena i četvero muškaraca preminulo.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content