Državni LiDraNo održan online: Školski list Hlapić opet među najboljima

Tradicija uspjeha nastavlja se i ovim školskim brojem Hlapića koji je pozvan na državni LiDraNo. Tako je Hlapić, školski list OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice, već 17. put u društvu najuspješnijih školskih listova u državi koji su uredile učenica Tea Strusa, odgovorna urednica prof. Renata Sudar te grafički urednik Luka Sudar.

Ovaj je državni susret održan u virtualnoj učionici u kojoj su predstavnici državnog povjerenstva govorili o svim školskim listovima. U analizi svakog lista dotakli su se teme broja i načina kako je ona u listu ostvarena, a posebno su istaknuli koliko je važna raznolikost novinarskih oblika od vijesti, izvješća do kritika, reportaža, komentara, anketa, recenzija i sl. Ništa manje važan je i grafički prijelom te oprema teksta. Istaknuli su da je kvaliteta svake godine sve bolja.

Tako je Hlapić dobio pohvale za odličnu naslovnicu i temu broja koja je obuhvatila različite oblike novinarskog stvaralaštva i velik broj učenika, dobru opremu teksta i fotografija. Opet je istaknut logo koji je prepoznatljiv i hvaljen već dugi niz godina, a dizajnirao ga je bivši ravnatelj prof. Josip Strmečki.

– Član povjrenstva je rekao kako je naklada od 700 komada pokazatelj da velik broj učenika i učitelja sudjeluje u stvaranju lista što je veoma pohvalno jer to znači da se list ne radi samo radi sudjelovanja na LiDraNu. Uvijek je lijepo čuti pohvale i smjernice kako bi list svake godine bio još bolji – rekla je profesorica Renata Sudar.

(www.icv.hr, rs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content