FOTO Dječji vrtić “Cvrčak” Virovitica u jesenskim bojama: Započelo uređivanje okoliša

U virovitičkom Dječjem vrtiću “Cvrčak” – nositelju statusa Eko vrtića, započelo je uređivanje okoliša i cvjetnih gredica.

Kako odgojno-obrazovni rad slijedi ekološku tematiku i viziju održivog razvoja, tako su i aktivnosti ovih dana usmjerene na sadnju novih sadnica cvijeća te uređenje vanjskih i unutarnjih prostora vrtića u jesenkom tonu. Odgojiteljice su s djecom prvo skupile sjeme na ocvalim biljkama kako bi sljedeće godine imali sadni materijal za uzgoj novih sadnica cvijeća, a Vrtić započinje i s projektom osnivanja “banke sjemena”.

20201020 104518 1 850x638 1

Tehničko je osoblje zatim izvršilo pripremu terena za sadnju novih sadnica koje je Vrtiću donirao Grad Virovitica. U sadnji i uređenju jesenskih centara kao i obnovi cvjetnih gredica sudjelovala su djeca, odgojiteljice, roditelji i tehničko osoblje.

20201021 133242

– Izuzetno je važno da dijete aktivno sudjeluje u kreiranju i uređenju prostora u kojemu boravi, živi i radi. Djeca već u vrtiću stječu navike, formiraju određena stajališta, vrijednosti i interese. Potičući od najranije dobi suživot s prirodom odgajamo odgovorne i ekološki osjetljive građane za budućnost – poručila je ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Sandra Moslavac.

(DV Cvrčak, virovitica.hr)

[g-gallery gid=”610435″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content