FOTO Majdenić presretan nakon pobjede Papuka nad Podravinom: Sve je išlo od Ninčevića, taj dečko ima sve

Iako kišno i teško vrijeme, Papuku je konačno “zasjalo” sunce. Orahovčani su napokon probili tu barijeru domaćeg terena i više nego zasluženo odnijeli pobjedu u sklopu 10. kola 3. HNL Sjever protiv momčadi Podravine iz Ludbrega. Završilo je 3:1 za Papuk uz autogol Dumbovića te pogotke Zdelara i Matokovića. No, krenimo redom.

Papuk je u utakmicu ušao bez sedam prvotimaca: kapetan Tomislav Bušljeta, David Podboj, Leo Kaltenbaher i Miroslav Rukavina bili su kartonirani, a Benjamin Radinković, Matej Rukavina i Matko Špoljarić ozlijeđeni, pa su tako po prvi puta od prve minute u dresu Papuka zaigrali mladi Matej Marinić, Slaven Mimić i pojačanje iz pulske Istre, orahovački student Karlo Mardešić. No, momci su odradili sjajnu utakmicu.

Papuk Podravina

Iako je teren bio natopljen i težak, obje momčadi su pružile vrlo dobar nogomet i stvorile nekoliko odličnih prigoda. Papuk je igrao čvrsto i vješto koristio kontre. Za Papuk je prvi u 20. minuti zaprijetio Marin Vratković odličnim udarcem iz slobodnog udarca s nekih 25 metara, no loptu iz rašlji vadi Kovačić. Nakon vrlo dobre akcije Zdelar je iskosa izbio sam pred vratara Podravine, no Kovačić još jednom bravurozno brani.

S druge strane i Papukov vratar Mahaček je skinuo jedan težak udarac nakon nepotrebnog poigravanja obrane na svojih 16 metara. I onda, 36. minuta i Papuk vodi. Vrhunski je korner izveo, u ovoj utakmici kapetan Papuka Domagoj Ninčević, “nebeski” skače Stipe Čavić, a tik ispred njega loptu je zakačio domaći branič Dumbović i šalje ju u vlastitu mrežu, što je razgalilo zavidan broj gledatelja na Papkovom stadionu.

Papuk Podravina

U 38. minuti domaći su morali povesti 2:0, odlični Ninčević gurnuo je “modrićevsku” loptu u for Matokoviću koji izbija sam pred Kovačića, zaobilazi ga i tuče prema golu, no s gol linije čiste braniči gostiju. Tako se ipak s minimalnih 1:0 otišlo na odmor.

U drugom dijelu ista slika na terenu, Papuk pametno iza lopte, ali bez nabijanja, nego strpljivo kratkim pasovima se tražio Ninčević ili Marin Čavić koji su prijetili iz kontre. Prvu pravu prigodu Papuk je imao u 51. minuti kada je ponovno Ninčević vrhunski proigrao Zdelara koji se sjurio sam prema vratima s lijeve strane i potkopao loptu preko Kovačića, no ona je kliznula pokraj lijeve vratnice. Ipak, u 55. minuti Zdelar je primio loptu na nekih 20-ak metara i opalio prizemnu loptu koja žabicom od trave vara Kovačića i završava u mreži – 2:0.

Papuk Podravina

Gosti nisu odustajali i pokušavali su smanjiti što im je pošlo za rukom u 62. minuti kada je nakon udarca iz kuta nastala gužva u petercu Papuka, a najbolje se na drugoj vratnici snašao Golub i poslao loptu iza nemoćnog Mahačeka. No, to nije poljuljalo domaću momčad koja je nastavila istim ritmom, a upornost iz kontre isplatila se u 70. minuti. Loptu je povukao neuništivi Ninčević, gurnuo brzonogom Čaviću koji je probio lijevu stranu i poslao povratnu loptu. Prima ju Matoković i topovski šalje u lijeve rašlje – eurogol za 3:1!

Veliki pljesak tribina na kraju puno govori, a treba svakako izdvojiti odličnog, mladog suca Antu Bundovića iz Bjelovara koji je odsudio utakmicu bez ijedne greške i može biti uzor mnogim starijim kolegama.

Papuk Podravina

-Igrali smo iznimno oslabljeni, bez sedmorice igrača i bili smo prisiljeni na teren poslati juniore koji su prvi puta u životu igrali trećeligašku utakmicu i moram reći da sam presretan kako su momci reagirali. Jako puno radimo na taktici. Gledamo video analize gdje griješe, pokušavamo zajedno sve ispraviti i pred nama je još puno rada, jer ne može se sve ispraviti preko noći. Vjerovao sam u ovu momčad, u ove dečke da oni mogu do pobjede i eto napokon smo i mi kod kuće uzeli bodove. Pohvalio bih sve novake koji su zaigrali, ovo je dokaz da imamo širinu na klupi da su to sve odlični mladi igrači na koje se itekako može računati – rekao je vidno sretni mladi trener Papuka Martin Majdenić te kao igrača utakmice bez dvojbe podvukao kapetana Domagoja Ninčevića:

Papuk Podravina

-Riječ je o jednom kompletnom igraču, koji pokazuje iznimni kvalitetu u oba smjera igre. Taj dečko ima sve, igra s obje noge, prolazi jedan na jedan, i ja sam mu zato danas i dao kapetansku traku, jer sam očekivao od njega da će odigrati kapetanski i biti prevaga na terenu – zaključio je Majdenić koji je u ovako teškoj situaciji pokazao svoje ogromno nogometno znanje i posložio momčad na najbolji mogući način.

Papuk Orahovica – Podravina Ludbreg 3:1
Igrač utakmice: Domagoj Ninčević

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”610107″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content