FOTO Oliver Jukić predstavio “Sto lica oporbenog psa” na 146. rođendanu Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica

Sinoć (petak) je u povodu obilježavanja Dana Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica održana promocija knjige “Sto lica oporbenog psa”, zavičajnog autora Olivera Jukića. Ovaj svestrani autor do sada je napisao tri romana (Sudačka nadoknada, Revanche i Bablje ljeto), dva udžbenika (Uvod u građu računala i Uvod u telekomunikacijske mreže) te dvije knjige iz slatinske povijesti (Slatinski župnik Julije Bürger i Priča o NK Slatina).

“Sto lica oporbenog psa” je prva zbirka kratkih priča slatinskog autora Olivera Jukića koja je nastala tako što je prva priča doživjela veliki uspjeh i pobjedu na natječaju za kratku priču satiru u Čazmi, a nastavno na nju nadovezalo se ostalih 11 koje čine “kratkopričaški tucet” uglavnom satirične tematike.

– Knjiga je nastajala kroz period od tri godine, ali zato mislim da je materijal solidan. Namijenjena je svima koji vole satiru i ironično ismijavanje određenih pojava u društvu ili barem propitivanje stvari koje ponekad djeluju smiješno, pa recimo naslovna priča tematizira politički korektno ophođenje koje je na kraju onako dosta zanimljivo – priča nam autor te dodaje kako osim klasične knjige postoji i audio knjiga koju je snimio virovitički glumac Draško Zidar, a koji je svojim čitanjem, kaže, dao novu vizuru napisanim pričama.

Sve prisutne na početku je pozdravio v.d. ravnatelja Knjižnice Alen Bjelica, a predstavljanju knjige i proslavi rođendana prisustvovao je i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin koji je pozdravio sve prisutne te zahvalio svima koji doprinose radu Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica. Uputivši čestitke za 146. rođendan “srebrnoj knjižnici” istaknuo je kako je ona centar i ishodište svih kulturnih aktivnosti grada Virovitice te se nada kako će isto ostati i u budućnosti.

Osim promocije knjige, dodijeljene su i nagrade za najčitatelje, a nagrade su dobili Maša Palfi, Jelena Fijala, Doroteja Malko i Zvonko Ternjej.

(www.icv.hr, iv, foto: I. Vidas)

[g-gallery gid=”610079″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content