FOTO Orahovčani ogorčeni nakon domaćeg poraza: Cijela utakmica bila je lakrdija u režiji suca Hlevnjaka

Sedmo prvenstveno kolo 3. HNL Sjever donijelo je u Orahovici ogled domaćeg Papuka i Varteksa iz Varaždina. Orahovački Papuk je nakon pobjede u Murskom Središću tražio i domaći trijumf te priključenje sredini prvenstvene ljestvice, no u tome su ih spriječile sportska nesreća i ponajviše viša sila. No, krenimo redom.

Papuk je od početka utakmice stao iza lopte u čvrsti blok i tražio prigodu iz kontre, jako dobro stajao na terenu, pa gosti osim posjeda nisu stvorili pravu priliku. Ipak u 30. minuti gosti su poveli velikom greškom obrane Papuka. Parabolu prema petercu Papuka je uputio Kukec, došlo je do nesporazuma vratara Markovića i stopera Papuka što je iskoristio Solomun i utrčao ispred Markovića te glavom prebacio loptu u mrežu. Papuk je tijekom cijelog prvog poluvremena bio bolja momčad, imao nekoliko velikih prilika.

Papuk Varteks

Prvo je Matoković sam krenuo prema vrataru, no u posljednji tren uklizao je branič gostiju i odnio loptu u korner. Potom je Ninčević probio obranu gostiju i iskosa krenuo sam na vratara Pozdera koji mu brani prizeman udarac, a najveća prilika bila je u 41. minuti kada je kapetan Bušljeta izbio sam pred Pozdera, odlično ga prebacio i kada su orahovački navijači već podigli ruke u zrak, lopta je završila na lijevoj vratnici pa u rukama vratara gostiju. U 43. pucao je Matoković, loptu rukom blokira branič gostiju, no glavni sudac Hlevnjak samo odmahuje rukom.

Papuk Varteks

U drugi dio Papuk ulazi nešto žustrije, posebno jer je od 46. ušao Marin Čavić koji je s nekoliko prodora odmah unio nervozu u obranu Varteksa. Poravnanje je stiglo u 61. minuti, Marin Čavić je probio lijevi bok, ubacio u peterac, lopta se odbila ponovo njemu u noge, a Čavić minijaturom vara svog čuvara i točnim jakim udarcem šalje loptu u mrežu.

I onda na scenu stupa glavni sudac utakmice Tomislav Hlevnjak koji svojim odlukama, isključivo na štetu domaćina, dovodi utakmicu u nepotrebnu nervozu, dolazi do pregršt čvrstih startova, a Hlevnjak je potom odlučio i pobjednika. Igrala se 67. minuta susreta kada napadač gostiju očito rukom u šesnaestercu Papuka prima loptu, obrana Papuka staje i očekuje reakciju Hlevnjaka koji na čudo cijelog stadiona ostaje nijem, slijedi miran pas i Solomun zabija za 1:2.

Papuk Varteks

Papuk se i nakon toga uspijeva vratiti, prvo je Vratković opalio s nekih 11 metara, Pozder sjajno brani, a onda je uslijedilo izjednačenje. Igrala se 70. minuta kada je Radinković presjekao jednu loptu i krenuo prema vratima, odlučio se na udarac koji odlično brani Pozder, ali loptu odbija sam na nogu Miroslava Rukavine koji odbitak mirno posprema u mrežu za 2:2.

Papuk je zatim krenuo na pobjedu, no opet se ukazao 12. igrač Varteksa sudac Hlevnjak. U jednom potpuno ne obećavajućem napadu gostiju, napadač Varteksa prima jednu loptu na rubu kaznenog prostora, slijedi čisti start na loptu stopera Papuka, a Hlevnjak rezolutno pokazuje na bijelu točku. Ova odluka donijela je bijes cijelog stadiona i među igračima Papuka pa je došlo do koškanja među igračima, a sve je završilo sa samo dva žuta kartona.

Papuk Varteks

Golubar je iz drugog pokušaja, jer su u prvom igrači Varteksa ranije ušli u kazneni prostor, svladao Markovića za 2:3. No, ni tu Hlevnjak nije stao. Igrala se sudačka nadoknada, Zdelar je ušao u kazneni prostor gdje biva grubo srušen, no Hlevnjak pušta “nekakvu prednost” na opće čuđenje svih, kaznenog udarca nema i Varteks odnosi bodove iz Orahovice.

-Nikada nisam komentirao suđenje, pa neću niti sada. Igrali smo dobro, nismo imali sportske sreće, a moram priznati da s nekim igračima nisam zadovoljan kako su igrali. Šteta, Varteks nije bolja momčad od nas, rekao sam ranije ništa ne ide preko noći, treba nam još puno rada i doći će to sve na svoje – rekao je nakon utakmice trener Papuka Martin Majdenić.

Papuk Varteks

Majdenić nije želio o suđenju, no Uprava Papuka bila je ogorčena suđenjem, a da je Papuk veliki klub pokazuje i činjenica da su suci gospodski ugošćeni i počašćeni jelom i pićem nakon utakmice.

-Mi smo jednostavno tužni i jadni zbog svega što nam se događa. Živimo u jednoj neimaštini, bez novaca, borimo se svaki dan da klub opstane, jedva nekako skupimo dečkima glave da budu hrabri i odigraju utakmicu i onda nam dođe čovjek i namjerno nas uništi do kraja. Jednostavno ne znamo što smo kome krivi, zašto nam se dva penala ne sude, poništi čisti pogodak zbog navodnog zaleđa, svira se protivniku kazneni udarac koji ne postoji, pa priznaje neregularan pogodak nakon očite asistencije rukom. Pa evo sve govori kako su navijači Varteksa i pojedini igrači priznali sve ovo što govorim i kako je sudac očito sudio za njih. Teško je, toliko tuge i jada u očima nogometaša i sportaša dugo nisam vidio na sportskom terenu – u dahu je rekao dopredsjednik Papuka Slobodan Lukić.

Iako je igrač utakmice, dakle čovjek koji ju je izravno odlučio – sudac Hlevnjak, i ovaj dio se mora sportski odraditi jer ipak sport je jači od nepravde. Martin Majdenić, trener Papuka ovako je ocijenio tko se istaknuo u redovima Papuka:

-Imali smo dobrih, ali i loših igrača na terenu. Nekako je odskočio ipak naš mladi lijevi bočni, Leo Kaltenbaher koji se odlično borio i zatvarao svoju stranu, nekoliko puta i napadački probio bok tako da bih eto njega podcrtao kao igrača utakmice s naše strane – zaključio je Majdenić.

Papuk Orahovica – Varteks Varaždin 2:3
Najbolji u redovima Papuka: Leo Kaltenbaher

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content