FOTO Pred 300 gledatelja Pitomača slavila u županijskom derbiju: Suhopoljčanima zabili Jantol, Babec i Jakupec

Na pitomačkom Gmanju momčad domaćeg stratega Ivana Presečana ugostila je jučer (subota) suhopoljske Grofove u utakmici 9. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Prema najavama iz oba tabora, trebao je ovo biti veliki županijski derbi pun naboja i neizvjesnoti do posljednje minute, ali taj epitet jučer nije opravdan.

Pitomaču do prošle srijede rezultati nisu mazili. Nakon lošeg ulaska u prvenstvo, ekipu je “poharala” epidemija koronavirusa, pa su nogometaši s Gmanja morali u dvotjednu samoizolaciju. Uz sve to, momčad je napustio i odlični Ivan Begović, a nakon njega i trener Goran Bosilkovski. Pitomača je duže vrijeme obitavala na posljednjem mjestu, ali u samo nekoliko dana stvari su itekako krenule na bolje.

IMG 6853

Na Gmanju je započelo uređenje povodom klupske obljetnice, stigao je i novi moderni semafor, ali i dva odlična pojačanja iz Ferdinandovca, Ivan Peršić i Goran Bošnjak. Prije četiri dana Pitomačani su u zaostaloj utakmici razbili Bilogorac iz Velikog Trojstva s visokih 6:1, a jučer u županijskom derbiju osladili su se novim bodovima. Bez većih problema rezultatom 3:0 uzeli su puni plijen županijskog derbija.

S druge strane, momčad trenera Tomislava Filipovića igrala je vrlo dobro u proteklim utakmicama, pa je u jučerašnjoj bila “papirnati favorit”. Iako okrznuti ozljedama, trebali su i “morali” pokazati puno više, ali 90 minuta odradili su bez ispaljenog metka.

IMG 6870

Pred 250 gledatelja domaća momčad povela je u 26. minuti preko Alena Jantola. Ruke domaćih navijača ponovno su bile u zraku 11 minuta kasnije. Presečanova momčad kapitalizirala je dominaciju u igri i stigla do prednosti 2:0. Ovoga puta sve je krenulo od Nikole Plavšića, a odlično se u kaznenom prostoru snašao Antonio Babec i poslao loptu iza leđa gostujućeg vratara Gabrijela Solara. Prilike suhopoljskih nogometaša nisu bile dovoljno ozbiljne da bi ugrozile domaćeg vratara Hrvoja Zdelara. To je ujedno i konačan rezultat prvog dijela.

IMG 6848

U pauzi se na tribinama moglo čuti kako je 2:0 varljiv rezultat, a gostujući navijači očekivali su furiozan ulazak svoje momčadi u drugo poluvrijeme. Ipak, takav se scenarij nije dogodio. Jedinu pravu priliku koju su gosti imali u nastavku bio je pokušaj Tonija Hudoletnjaka u 61. minuti s ruba šesnaesterca, ali neprecizno. Prije toga domaća momčad imala je tri odlične prilike, dvije je propustio strijelac drugog zgoditka Babec, a udarac Milana Prlića ukrotio je Solar.

IMG 6907

Pokušali su Suhopoljčani iz slobodnog udarca, ali lopta je završila u domaćem bloku, kao i udarci Čubelića i Kirina desetak minuta kasnije. Antonio Babec još je jednom bio blizu pogotka nakon sjajne akcije i duplog pasa s Peršićem, ali prohujalo je iznad vratnice.

IMG 6909

I onda, domaća momčad definitivno rješava pitanje pobjednika u 80. minuti. Karlo Jakupec probio je po lijevom boku, sjurio se u gostujućih 16 metara, zaobišao Solara i smireno pospremio za konačnih 3:0. Bio je ovo ujedno i uspješan debi dvojice novopridošlih Ferdinandovčana, kao i virovitičkog stopera Matka Reščića.

IMG 6842

-Jedna jako kvalitetna utakmica s naše strane. I po rezultatu se vidi da gostima nismo jučer previše dopustili. Sve u svemu odlična utakmica, ovo nam je pravi primjer kako moramo igrati u nastavku prvenstva. Čestitam dečkima na pobjedi, a gostima želim puno sreće u sljedećim utakmicama – izjavio je domaći trener-igrač Ivan Presečan.

Pitomača – Suhopolje 3:0
Igrač utakmice: Matej Babić

(www.icv.hr, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”608453″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content