FOTO Prezentiran novouređeni multimedijski postav: Posjetiteljski centar Dravska priča postao interaktivan i inovativan

Danas (petak) su Posjetiteljski centar Dravska priča u Noskovcima posjetili župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i ravnateljica Razvojne agencije Virovitičko-podravske županije VIDRA Emina Kovač sa suradnicima. Razlog posjeta je prezentacija novouređenog multimedijskog postava u podrumskom dijelu objekta.

Uređenje i opremanje multimedijskog postava je dio projektnih aktivnosti nositelja projekta Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i partnera na projektu – Virovitičko-podravske županije, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije i Razvojne agencije VIDRA, u sklopu realizacije projekta Posjetiteljski centar Dravska priča – interaktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode: KK.06.1.2.02.0017, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, poziva Održivo upravljanje prirodnom baštinom. Projekt je započeo 15. veljače 2016. godine, a završiti će 29. listopada ove godine. Ukupna vrijednost projekta je 13.176.303 kuna, uz sufinanciranje od 11.199.858 kuna (85 posto).

image001

Novouređeni multimedijski postav nazočnima je prezentirala ravnateljica Javne ustanove Tatjana Arnold Sabo, odnosno provela ih je kroz interpretaciju zaštićenih područja prirode u kojima se Posjetiteljski centar Dravska priča nalazi u prostoru hodnika, kao i kroz prikaz života na Dravi nekada i danas.

U prezentacijskoj dvorani, posjetitelji su se na strmoj dravskoj obali upoznali sa načinom života bregunica, na interaktivnom stolu sa hidrodinamičkim procesima rijeke Drave, saznali što se to krije u kapljici vode, upoznali život u vodi i izvan nje i ušli u dabrovu nastambu. Obilazak postava nastavljen je “plovidbom” rijekama Murom, Dravom i Dunavom, pri čemu su se posjetitelji upoznali sa vrijednošću i značajem očuvanja izuzetne biološke raznolikosti ovih zaštićenih područja prirode. Obilazak postava nastavljen je upoznavanjem sa 7 vrsta ptica i njihovim načinom hranjenja na poziciji Tko to tamo mulja?, a završio je kod interaktivnog akvarija sa upoznavanjem 7 endema dunavskog slijeva (ribe, vodozemci i gmazovi).

image025

U osmišljavanju i opremanju ovog multimedijskog postava sudjelovale su brojne tvrtke i pojedinci, a ravnateljica je posebno istaknula projektanticu i art direktoricu projekta multimedije Ivanu Pancirov, APE d.o.o. Zagreb, fotografa Matiju Turkalja, Turkalj Foto Video iz Virovitice i tvrtku koja je opremila postav Audio Video Consulting d.o.o. iz Zagreba.

Posjetiteljski centar Dravska priča za posjetitelje će se otvoriti početkom studenoga.

(tekst i foto: virovitica-nature.hr)

[g-gallery gid=”608281″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content