FOTO U zaostalom susretu 5. kola Podgorje došlo do nova tri boda i nastavka stopostotnog niza

Zaostali susret 5. kola 2. županijske nogometne lige Zapad spojio je danas momčadi Podgorja i Croatije iz Grabrovnice.

Podgorje je u novu natjecateljsku godinu ušlo furiozno. Iako je sezona za njih ”tek počela”, budući da su do današnjeg susreta odigrali svega 4 kola što je najmanje od svih klubova u ligi, to ih nije spriječilo da sa 4 pobjede uz fascinantnu gol razliku od 21 postignut i samo jedan primljen pogodak stoje na 3. mjestu ligaške ljestvice.

Njihov današnji protivnik, Croatia, upisala je jednu pobjedu, jedan remi i tri poraza, ali uz vrlo zanimljivu gol razliku. Iako se nalaze na 8. mjestu, ekipa su koja ima treću najbolju obranu lige, ali i treći najlošiji napad.

Po hladnom i tmurnom vremenu prvi izlet pred gol imala je gostujuća momčad koja je današnji susret započela sa 10 igrača na terenu. Josip Peterfi primio je loptu duboko u svojoj polovici, povukao ju gotovo do šesnaesterca domaćina, no prije nego je uspio uputiti udarac Matija Krmpotić prekršajem sprječava opasnost, budući da u nastavku akcije pravog udarca prema vratima Buđaka nije bilo.

ps

Domaći navijači prvu pravu priliku dočekali su u 10. minuti susreta. Alen Đureš izvodi slobodni udarac dvadesetak metara od gola, prebacuje živi zid, ali se lopta od unutarnje strane vratnice odbija natrag u teren.

dures slobodni

Iako je momčad Grabrovnice igrala s igračem manje, u uvodnim minutama brojčano stanje nije igralo preveliku ulogu. Razlog zasigurno leži i u dvotjednoj pauzi koju je imao sastav Podgorja vezano uz situaciju s koronavirusom. Novu šansu za pogodak gosti su stvorili u 14. minuti. Kvalitetan prizeman udarac uputio je Pecek, no vratar domaćina izbacuje loptu u korner.

pecek

U 23. i 33. minuti dvije poluprilike imali su domaćini nakon ubačaja iz kuta. Prvu od njih nije iskoristio Luka Vukšić, odnosno Matia Horvat deset minuta kasnije. Oba udarca glavom završila su iznad vrata.

korner 1

I onda prvi pogodak. Igrala se 38. minuta kada je Jurković primio loptu u šesnaestercu, gostujuća obrana neoprezno reagira te sudac Lukačević pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Đureš.

penal gol

U smiraju prvog poluvremena domaćini dolaze do dva gola prednosti. Horvat prima loptu na rubu kaznenog prostora, vara svog čuvara te odmjerenim udarcem pogađa iza leđa Pavkovića za 2:0.

gol 2 0

Nastavak utakmice donio je igru 11 na 11, ali i puno manje prilika. U 52. minuti još se jednom u izvrsnoj situaciji pronašao Horvat, izlazi oči u oči s vratarom Pavkovićem koji je ovoga puta bio uspješniji.

jedan na jedan

Nakon šanse Horvata, zatišje sve do 80. minute. Luka Vukšić probija desnu stranu i šalje oštar udarac prema vratima gdje još jednom dobrom intervencijom Pavković sprječava treći pogodak. U istoj minuti nakon kornera posljednju priliku na utakmici imao je Đureš, ali njegov udarac s ruba kaznenog prostora odlazi iznad gola.

dures sut

Podgorje je ovom pobjedom nastavilo svoj niz bez poraza i po svemu prikazanom potvrdili su status jednog od glavnih kandidata za naslov. S nova tri boda preskočili su Bilogoru 1947. na ligaškoj ljestvici, dok je Croatia ostala na 8. mjestu.

Dodajmo još kako je milanovački Sokol u Rušanima svladao Napredak rezultatom 3:1 čime je zasjeo na prvo mjesto s bodom više od Podgorja i Bilogore koji imaju utakmicu manje.

(www.icv.hr, mra)

[g-gallery gid=”608056″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content