INTERVJU S NOVIM LAVICAMA Lea Vukojević i Viktorija Šestak: Doček je bio super, ekipa je odlična, osjećamo podršku Virovitičana

U subotu, 31. listopada u sportskoj dvorani OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici, s početkom u 19 sati, igra se utakmica 5. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene i to između domaćeg ŽRK 1234 Virovitica i gostujućeg ŽRK Osijek.

Nakon odlične utakmice u Pločama, virovitičke Lavice dobile su dodatan poticaj za osvajanje novih bodova. Što se pak Osječanki tiče, trenutno su na 9. mjestu ljestvice s dva osvojena boda, osvojena pobjedom u prvom kolu 1. HRLŽ protiv ŽRK Zrinski iz Čakovca.

Oba kluba teže pobjedi i vjerujemo da će utakmica biti napeta od samog početka.

– U goste nam dolazi jedan jako kvalitetan i opasan protivnik, ekipa Osijeka koja je od starta ove sezone jako dobro posložena na svim pozicijama. Mi ćemo pokušati odigrat jednu dobru i kvalitetnu utakmicu na tragu one iz prošlog kola. Moramo u utakmicu ući s jednom dozom opreza i probat iskoristit sve greške protivnika i okrenut ih u svoju korist. Nadam se da će moja ekipa imat više koncentracije u tranziciji lopte, da nam se ne dogodi velik broj krivih dodavanja i tehničkih grešaka. Svaki dan radimo na tome da nam se što bolje prilagode dvije nove igračice i mislim da bi mogli odigrat jako kvalitetnu utakmicu u oba pravca, pogotovo u obrani. Nadam se jednom velikom zajedništvu koje nas je krasilo prošlo kolo i da će nam takva igra postati i pravilo – najavio je sutrašnju utakmicu trener Vladimir Gašparac.

Kao što smo mogli vidjeti, prošlog tjedna u redove ŽRK 1234 Virovitica stigla su pojačanja. Riječ je o dvije igračice koje su došle iz ŽRK Zrinski: Lea Vukojević i Viktorija Šestak.

Donosimo kratak intervju s novim “Lavicama”.

Djevojke, možete li ukratko opisati svoj rukometni put?

Lea: Počela sam u Podravci gdje sam trenirala i igrala od nižih razreda osnovne škole. Nakon toga sam bila dvije sezone u Zelini, zatim ponovno Podravka i Zelina, a onda i u Mađarskoj dvije godine. Na poziv trenera Mrđana prešla sam u Zrinski i sad me eto u Virovitici.

Viktorija: Svoj sam put započela u Podravci, nakon čega sam otišla u Zrinski gdje sam provela zadnje četiri godine.

Zbog čega ste krenule s rukometom?

Lea: Zapravo sam oduvijek bila hiperaktivna i negdje krajem četvrtog razreda sam na prijedlog ujaka sa sestričnom krenula na treninge. Sestrična je odustala nakon par tjedana, a ja sam eto još uvijek tu. Kako dolazim iz Reke, čak sam neko vrijeme putovala biciklom na treninge, ali volja je bila velika i zato nije bilo teško izdvojiti vrijeme i energiju na treninge.

Viktorija: Kako sam išla u Koprivnicu u školu, iz Podravke su radili selekciju među djevojčicama već u prvim razredima i tako su odabrali i mene. Osim toga, živjela sam blizu dvorane i s tatom sam redovito išla na utakmice Podravke i jako sam brzo zavoljela rukomet. Uvijek sam se nadala da ću baš kao i one jednog dana igrati Ligu prvakinja. Tko zna, možda jednog dana ostvarim i taj san. Nikad nije kasno.

Tek ste kratko vrijeme u Virovitici, no možete li reći dojmove? Kako vam se sviđa kod nas?

Lea: Da, nakon što smo se sa Zrinskim razišle, na poziv trenera Vladimira Gašparca i predsjednika Ivana Hajmašija, stigle smo u Viroviticu. Doček je bio super, ekipa je odlična i odmah su nas prihvatili. Mislim da dovoljno o tome govori i utakmica u Pločama.

Viktorija: Prvi ulazak je bio pod tremom, ali odmah me popustilo kad sam vidjela odličnu ekipu. Sa curama smo se odmah složile, a i atmosfera je super. Iako smo odradile samo dva treninga, uspjele smo naći zajednički jezik i donijeti prvi bod kući.

Lea: Što se kluba tiče, sjećam se dok sam igrala u drugim klubovima, Virovitica je uvijek bila strah i trepet. Uvijek je bila dobra publika i uvijek je bilo teško igrati. Nekako mi je sad lakše s ove strane.

Prva utakmica u redovima Lavica je iza vas. Kakvi su dojmovi?

Viktorija: Ja sam zadovoljna s utakmicom. Bilo je treme na početku, ali nakon prvog gola je sve bilo lakše. Sama utakmica je bila prilično teška, jer je i put jako naporan. Putovale smo cijeli dan i trebalo nam je nekoliko dana za oporavak. Žao mi je da nismo uzele dva boda, ali nije ni ovo loše.

Lea: Ja sam isto zadovoljna, ali kako je Viktorija rekla, put je bio stvarno težak. Sam početak je bio težak, nismo se snašle jer se nismo zapravo ni uigrale s curama nakon dva treninga. Ja sam u obrani prvi put igrala trećeg tako da mi je to bio šok, ali brzo smo se snašle s curama. Kako će tek biti dok se uigramo.

Kakva su vam očekivanja što se nastavka sezone tiče?

Lea: Mislim da imamo šanse za gornji dio tablice. U gornjih pet bi bilo idealno, ali duga je sezona.

Viktorija: Da, mislim da možemo skočiti na tablici, samo ako ponovno ne bude prekida natjecanja zbog korone. Nadam se da neće, jer smo svi pomalo nervozni zbog ishoda prošle sezone.

Za kraj, poruka za naše čitatelje?

Lea: Na žalost igra se bez gledatelja, ali osjećamo podršku Virovitičana. Hvala vam svima na tome.

Viktorija: Pratite rukomet i unaprijed hvala na podršci. A svim djevojčicama poručujemo da slobodno krenu trenirati rukomet jer sam sigurna da neće požaliti.

(www.icv.hr, ŽRK “1234” Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content