Iz Slatine krenuo biciklistički maraton Slatina-Vukovar u spomen na poginule hrvatske branitelje

Danas (subota) je ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade krenuo biciklistički maraton Slatina-Vukovar, u spomen na vukovarskog branitelja general bojnika Blagu Zadru i pripadnika 136. slatinske brigade HV-a Milana Dunkovića, koji su poginuli 16. i 17. listopada 1991. godine u obrani domovine.

Prije kretanja, sudionici ovog biciklističkog maratona su zajedno sa slatinskim gradonačelnikom Denisom Ostrošićem, pročelnikom u Uredu gradonačelnika Krunoslavom Šarabokom i predsjednikom slatinske HVIDR-e Ilijom Nikolićem položili upaljene lampione kod spomen obilježja i na taj način odali počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Organizator ovog događaja je Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a od Slatine do Vukovara će voziti članovi biciklističke skupine Virovitičko-podravske županije “VBR” (veterani, branitelji, rekreativci): Mato Bubaš, Darko Dolovski i Pavo Tutenov iz Slatine te Tomislav Kolec, Mario Kovač i Dražen Buketa iz Virovitice, uz logističku potporu Martina Bišćana.

– U mjesecu listopadu obilježavamo osnutak naše 136. slatinske brigade i vezano uz te dane prisjećamo se naših suboraca koji su položili svoje živote za neovisnu Republiku Hrvatsku. Ovaj biciklistički maraton vozimo u spomen na našeg suborca Milana Dunkovića koji je poginuo 17. 10. 1991. godine kod mjesta Mikleuš te u spomen na general bojnika Blagu Zadru koji je svoj život položio na oltar domovine u obrani herojskog grada Vukovara 16. listopada 1991. godine. Ruta nam je Slatina, Donji Miholjac, Valpovo, Osijek i Vukovar, u koji planiramo doći između 14 i 15 sati – rekao je vođa VBR-ovaca i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš.

Pokrovitelj biciklističkog maratona Slatina-Vukovar je Grad Slatina.

– Drago mi je što se ova ekipa skupila u kombinaciji Virovitice i Slatine, te što jednom mjesečno imaju po jednu aktivnost. Također, drago mi je što će na ovaj način spojiti sjećanje na slatinske žrtve i sjećanje na žrtve Vukovara u Domovinskom ratu – istaknuo je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te dodao kako će ovogodišnje obilježavanje osnutka 136. slatinske brigade, 28. listopada, biti dostojanstveno ali dosta skromnije nego inače zbog situacije vezane uz epidemiju koraonavirusom.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content