Izborna skupština Udruge umirovljenika grada Virovitice: Nova predsjednica Katica Kiš

Zbog isteka četverogodišnjeg mandata rukovodećih tijela, u ovo vrijeme pandemije koronavirusa održana je izborna skupština Udruge umirovljenika Hrvatske grada Virovitice. Skupština je održana uz provođenje svih mjera sprječavanja širenja koronavirusa, koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Stožer civilne zaštite.

Nakon osam godina, umjesto Vlade Župana, na mjesto predsjednice udruge izabrana je Katica Kiš. U prigodnom obraćanju nazočnima, Vlado Župan je istaknuo žaljenje što se skupština ove godine održava u posebnim okolnostima zbog sveprisutne pandemije.

– Mislim da je došlo vrijeme da me na ovoj poziciji naslijede mlađi, jer sam posljednjih godinu – dvije zbog mog zdravstvenog stanja imao problema prilikom svakodnevnih aktivnosti – naglasio je dosadašnji predsjednik Župan.

IMG 8863

Vlado Župan još će dvije godine ostati predsjednik Koordinacije umirovljeničkih udruga grada Virovitice, koja okuplja 11 umirovljeničkih udruga s područja grada Virovitice.

– Moram ovom prilikom naglasiti odličnu suradnju s Gradskom upravom, posebice gradonačelnikom Ivicom Kirinom, njegovom zamjenicom Vlastom Honjek – Golinac, gradskim pročelnikom za društvene djelatnosti Alenom Bjelicom te gradskim komunalnim tvrtkama, koji su uvijek pronalazili mogućnosti da nam pomognu u provođenju naših aktivnosti – zahvalio se Župan.

Uz novu predsjednicu Katicu Kiš izabrane su i ostale rukovodeće osobe i tijela Udruge. Zamjenik predsjednice je Antun Jurić. Nova tajnica je Ljerka Lovreković, a na mjestu blagajnice je ostala Ana Pavoković. U Izvršni odbor su izabrani Drago Margetić, Ivo Kermend, Dragutin Kozjak, Cila Margetić i Rozalija Perkec. Nadzorni odbor čine Vlado Župan, Mira Teodorović i Vikica Slogar.

IMG 8860

Udrugu umirovljenika Hrvatske grada Virovitice tom prilikom je posjetila i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac, koje ja poklonila prigodnu buketu novoizabranoj predsjednici.

-Uvjerena sam da će sa naša uspješna suradnja nastaviti i novom upravom udruge – naglasila je tom prilikom zamjenica gradonačelnika Honjek – Golinac.

Nova predsjednica udruge želi nastaviti kontinuirano s dosadašnjim aktivnostima.

– Već sam 20 godina članica udruge. Radila sam sve, kako bi nam bilo bolje i ljepše. Na kraju sam se prihvatila najodgovornije uloge u udruzi – rekla nam je nova predsjednica Katica Kiš.

U udruzi su posebno ponosni na svoje članove koji redovito dolaze na zajednička okupljanja iz Dugog Sela i Gornjeg Bazja, neki od njih i pješice. Dvije umirovljeničke udruge koje djeluju u samom gradu nemaju veći prostor za veća okupljanja, ali se kompenzira putem Grada u velikoj Sali Doma kulture. Ove godine neće biti tradicionalnog druženja članova virovitičkih umirovljeničkih udruga. Treba biti strpljiv i svi su uvjereni da će sve udruge već sredinom iduće godine nastaviti sa svojim uobičajenim aktivnostima.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content