Još jedan domaći poraz Virovitice: Pogreške domaće obrane otvorile put gostima do pobjede

Nakon osvojenog boda i dobre igre na gostovanju u Svetom Martinu na Muri u redovima virovitičkog nogometnog trećeligaša narastao je optimizam, koji je splasnuo već u subotnjem domaćem susretu 8. kola 3. Hrvatske nogometne lige Sjever sa solidnim Tehničarom iz Cvetkovca od kojega su izgubili 3:2.

Utakmica je počela obostranim napadima, s tim da je gostujuća momčad imala više „loptu u nogama“. Prvu priliku propustio je Mateo Desić u 7. minuti. Desetak minuta kasnije odlična akcija gostujuće momčadi. Tomislav Hudak izveo je korner, a Hrvoje Džijan glavom puca tik uz vratnicu.

Nakon brze akcije u 19. minuti Rok Horaček se našao sam pred gostujućim vratarom Antom Mrmićem koji je tijelom neutralizirao njegov udarac.

U samom smiraju prvog dijela još jedan bočni ubačaj Tomislava Hudaka David Kranclbinder glavom provodi u domaću mrežu, gosti odlaze na odmor s minimalnom prednošću 1:0.

Na samom početku drugog dijela gostujući napadač Alen Milek oštro puca s nekoliko metara, ali domaći vratar Krešimir Tomljanović je uspješniji. Budi se domaća momčad i polako steže obruč oko gostujućih vrata. Napadi odnose rezultat kada je iskusni Nikola Suvajac u 61. minuti s desetak metara svladao gostujućeg vratara i poravnao na 1:1.

IMG 8064 Custom

Trener Virovitice Vjekoslav Vučeta uvodi u igru Doriana Mikičića i Davora Sinjakovića. Domaća momčad kreče na sve ili ništa. U 69. minuti Davor Sinjaković nakon lijepe akcije puca pored vrata i propušta priliku za domaću prednost.

Domaća momčad se otvorila pa su gosti imali slobodan prostor za ubitačne kontre. U dva navrata u 71. i 73. minuti je bio neprecizan, ali treću priliku u 75. je realizirao i doveo goste u novu prednost od 2:1. Točku na i gostujuće pobjede stavio je Alen Milek u 77. minuti kada je neometen loptom od centra došao do domaćeg gola i povećao gostujuću prednost na 3:1.

Do kraja u dva navrata gostujućem vrataru ozbiljno je prijetio Nikola Suvajac, ali bez promjene rezultata. U posljednjoj minuti končan rezultat je postavio Davor Sinjaković smanjivši svojim zgoditkom gostujuću prednost na 3:2.

– U napadu smo propustili nekoliko izglednih prilika, ali smo u obrani napravili kardinale pogreške koje su nas koštale bodova. Moramo nešto promijeniti u pristupu igri, jer smo pobjeđivali i bolje momčadi od današnjeg suparnika – nezadovoljan je bio igrom i rezultatom trener Virovitice Vjekoslav Vučeta.

Virovitica –Tehničar Cvetkovec 2:3

Najbolji u domaćim redovima: Nikola Suvajac

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”608391″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content