Katolička osnovna škola i Katolička klasična gimnazija donirali Socijalnu samoposlugu u Danima zahvalnosti

Ove nastavne godine učenici Katoličke osnovne škole u Virovitici i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici proslavu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje započeli su humanitarnom akcijom. Sve prikupljene namirnice donirali su Socijalnoj samoposluzi „Djelo ljubavi“ koja djeluje pri Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica. Prilikom predaje namirnica ravnatelj Katoličke osnovne škole Mario Večerić je istaknuo:

– Tijekom mjeseca listopada, svake godine u našim školama obilježavaju se Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Kroz različite svečanosti, manifestacije, priredbe, molitvu i blagovanje kruha zahvaljujemo Gospodinu na svim darovanim dobročinstvima, radostima, uspjesima i darovima koje nam svakodnevno daruje. Potaknuti riječima sv. evanđelja po Luki: “Dajte i dat će vam se: mjera dobra, nabijena, natresena, preobilna dat će se u krilo vaše.” (Lk 6,38) Svjesni da najviše dobivamo kada dajemo i pomažemo ljudima u potrebi radosno smo se odazvali ovoj humanitarnoj akciji i posvjedočili da u svojoj školskoj zajednici živimo Caritas – Ljubav“ – rekao je.

Predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Virovitica zahvalili su ravnateljima, nastavnicima, roditeljima i učenicima Katoličke osnovne škole u Virovitici i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici što su se povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje uključili u prikupljanje namirnica i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne samoposluge i time značajno pomogli našim najsiromašnijim sugrađanima.

(GDCK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content