Košarkaši Virke predvođeni Vatroslavom Golubom i Antoniom Pavlovićem uvjerljivo svladali momčad Labrade 1971 – Žurko

Odličan početak nove košarkaške sezone za momčad virovitičke Virke! U dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor, u 1. kolu 2MLS, teško je stradala momčad Labrade.

Gostujući sastav, koji je na ovaj susret doputovao sa svega sedam igrača, bolje je ušao u utakmicu. U uvodnim minutama iskoristili su početnu nervozu domaćina te nakon prvih 5 minuta prve četvrtine vode s 8 poena prednosti (6:14). Domaći strateg Dražen Lukša minutom predaha pokušava razbuditi momčad, a to mu i polazi za rukom. Do tada raspoloženom Vatroslavu Golubu pridružuje se i ostatak ekipe, prvenstveno Antonio Pavlović te navedeni dvojac preokreće rezultat u korist domaćina već do kraja prve četvrtine. Prva dionica završila je 23:22.

Da utakmica kreće u jednom smjeru vidjelo se već nakon 3 minute druge četvrtine kada Virka serijom 11:0 odlazi na 12 poena prednosti. Čvrstom obranom domaći košarkaši nisu dozvolili rezultatsko priključenje gostima, dok su s druge strane brzim, protočnim i oku ugodnim napadom održavali dvocifrenu prednost.

Labrada bez šansi ostaje na samom početku drugog poluvremena kada Virka brzim kontrama lomi protivnika i odlaze na 21 poen prednosti. U tom periodu bilo je vidljivo da gosti ostaju bez snage, budući da je velik broj napada završavao 2 na 1 u korist naše momčadi ili čak neometanim izlaskom pod koš.

Do kraja utakmice domaći dečki su se još više razigrali, iskoristili svoju nadmoć i upisali uvjerljivu pobjedu rezultatom 105:74.

– Malo smo lošije ušli u susret iz razloga što su se već svi zaželjeli košarke pa je bilo i nervoze. Kasnije kada smo se posložili uspjeli smo ostvariti ono čemu težimo, brzom kontranapadu te laganim koševima. Svi momci dali su sve od sebe, imamo odličnu ekipu sastavljenu isključivo od domaćih igrača što nam daje određenu prednost – zadovoljan je bio trener Virke Dražen Lukša.

Sljedeće kolo naši košarkaši igraju protiv momčadi Petra Zrinskog koju su prije nešto više od mjesec dana svladali u kupu.

– Bit će to potpuno drugačija utakmica. Momčad iz Vrbovca tada nije bila u trenažnom procesu kao što je sada. Igramo u gostima što znači da će biti teško, ali vjerujem u dobar rezultat, ove sezone ne bojimo se nikoga – dodao je Lukša.

Za KK Virka nastupali su: Manojlović M. (5), Šutalo J. (11), Ferenčević M. (7), Golub V. (36), Petrović M., Petrović S., Pavlović A. (27), Moslavac L. (2), Cah D. (2), Matišić S. (11),  Petrović Z. (2), Pažin D. (2)

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content