Krenula jaka promjena vremena: Danas osjetno hladnije, evo kakav će biti ostatak tjedna

Stigla je nova promjena vremena. Za cijelu zemlju je upaljen meteoalarm zbog opasnosti od obilne kiše i poplava. Za područje naše županije na snazi je žuti alarm koji upozorava na mogućnost lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika.

Meteoalarm severe weather warnings for Europe National Page L2

U svojoj prognozi za HRT Zoran Vakula govori o brzoj i kratkotrajnoj kiši koja će pasti diljem zemlje i dodaje kako će ponovno kišovitije biti na sjevernom dijelu Jadrana te u gorju i središnjoj Hrvatskoj.

– Ponegdje će opet biti i izraženijih pljuskova, grmljavine i olujnog nevremena, a moguća je i tuča, na Jadranu i pijavice – prognozira Vakula te dodaje da će zamjetno osvježiti.

– Razvedravanje sa zapada uvod je u stabilnije dane – pretežno suh pa i sunčani te ponovno danju topliji četvrtak i petak, u većini Hrvatske i subotu. No, valja upozoriti na jutarnju svježinu, posebice u unutrašnjosti Hrvatske, i to najizraženiju u gorskom području, gdje je već u četvrtak te posebice u petak pri tlu moguć prvi slab mraz nakon ljeta.

Za vikend toplije, uz ponovno jačanje južine i naoblačenje, s kojim će vjerojatno početi novo kišovitije razdoblje – kaže Vakula.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content