Krenula jaka promjena vremena: Danas osjetno hladnije, evo kakav će biti ostatak tjedna

Stigla je nova promjena vremena. Za cijelu zemlju je upaljen meteoalarm zbog opasnosti od obilne kiše i poplava. Za područje naše županije na snazi je žuti alarm koji upozorava na mogućnost lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika.

U svojoj prognozi za HRT Zoran Vakula govori o brzoj i kratkotrajnoj kiši koja će pasti diljem zemlje i dodaje kako će ponovno kišovitije biti na sjevernom dijelu Jadrana te u gorju i središnjoj Hrvatskoj.

– Ponegdje će opet biti i izraženijih pljuskova, grmljavine i olujnog nevremena, a moguća je i tuča, na Jadranu i pijavice – prognozira Vakula te dodaje da će zamjetno osvježiti.

– Razvedravanje sa zapada uvod je u stabilnije dane – pretežno suh pa i sunčani te ponovno danju topliji četvrtak i petak, u većini Hrvatske i subotu. No, valja upozoriti na jutarnju svježinu, posebice u unutrašnjosti Hrvatske, i to najizraženiju u gorskom području, gdje je već u četvrtak te posebice u petak pri tlu moguć prvi slab mraz nakon ljeta.

Za vikend toplije, uz ponovno jačanje južine i naoblačenje, s kojim će vjerojatno početi novo kišovitije razdoblje – kaže Vakula.

(www.icv.hr)