Na Jankovcu se izgubilo troje izletnika s dva psa: HGSS ih pronašao uz pomoć podijeljene lokacije

Troje izletnika s dva psa izgubili su se u četvrtak na području Jankovca dok su pokušavali pronaći slap Skakavac. Zbog mraka više nisu bili u mogućnosti pronaći niti put natrag do Planinarskog doma Jankovac. HGSS Stanica Orahovica je o situaciji obaviještena u 18:42 sata, kao i Stanica Požega koja je stupila u kontakt s izletnicima i dobila njihovu lokaciju, a koju su im poslalai putem mobilnog telefona.

U već uvježbanoj i koordiniranoj suradnji ove dvije Stanice, dogovoren je način najbržeg dolaska do izletnika. Na teren su izašli dva tima iz Orahovice i jedan iz Požege, dok je terensko vozilo iz Orahovice najbržim putem, od Slatinskog Drenovca, došlo do Starog druma te oko 400 metara udaljene od najbliže planinarske staze, usred šume u 20:15 sati pronalaze izgubljene izletnike. Potraga je završila u 21 sat povratkom svih na Jankovac.

– Sve pohvale upućujemo izletnicima koji su uspješno putem mobitela spašavateljima podijelili svoju lokaciju i na taj način omogućili da se ova akcija tako brzo i sretno završi -poručili su iz HGSS-a.

(www.icv.hr, HGSS)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content